Hürriyet'in News'i de yalan!

Hürriyet'in News'i de yalan!
Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmenini değiştirse de yalan haber yapmaktan vazgeçmiyor.

Hürriyet Gazetesi'nin yalan haberlerine alışık olan kamuoyu bu sefer de Hürriyet'in İngilizce olarak çıkarttığı Hürriyet News'in yalan haberine şahitlik etti.

Hürriyet'in prestij olarak çıkarttığı Hürriyet News geçtiğimiz günlerde AK Parti içinde bazı milletvekillerinin demokratik açılıma karşı olduğunu savunarak bazı milletvekillerinin başbakana kazan kaldırmaya hazırlandığını manşetine taşıdı.

Haberin içerisinde AK Parti İstanbul milletvekili Halide İncekara'nın da açılıma büyük tepki gösterdiği ve hükümetin demokratik açılımına karşı olduğu ifade edildi. Hürriyet News'in bu haberi İncekara tarafından sert bir dille yalanlandı. Haberin gerçeği yansıtmadığının altını çizen İncekara, haberin masa başında hazırlandığını ve haberle ilgili olarak kesinlikle Hürriyet Gazetesi muhabiri tarafından fikrinin alınmadan hazırlandığını ifade etti.  

AÇILIMA KARŞI DURAN KARDEŞLİĞİ DİNAMİTLER
İncekara Türkiye'nin Cumhuriyet döneminden bu yana en büyük projesi olan milli birlik ve kardeşlik projesine muhalif olduğu yönündeki haberlerin tamamının gerçeklikten çok uzak olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “Ben şahsım adına Türkiye'nin sadece bugününü değil yarınlarını da ilgilendiren tüm toplumu bir yürekle kucaklayan inadına yaşama hakkını savunan bu milli birlik projesinin yanında sonuna kadar yer almakla birlikte, tüm kalbimle demokratik açılımın ilk adımı olan milli birlik ve kardeşlik projesini destekliyorum. Bu toprak üzerinde, bu bayrak altında yaşayan her bir canlının can, mal güvenliğini akıl ve beden sağlığını güvence altına alan bu proje sınırları Türkiye'den başlayan ve tüm insanlığı kucaklayan bir idealdir. Böylesine yüce bir idealin karşısında durmak toplumun barış ve huzuruna dinamit koymaktan başkaca bir şey değildir."

Öte yandan, Eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Eski Bakanlardan Murat Başesgioğlu'nun da aralarında bulunduğu iddialara konu vekiller de birer açıklama yaparak AK Parti'den ayrılmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade ettiler. 

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.