Yalçınkaya hâlâ sus-pus

Yalçınkaya hâlâ sus-pus
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, “Sayın Öcalan’ı muhatap alın” diyen DTP Eşbaşkanı Emine Ayna ve ekibine neden siyasi yasak istemediğinin cevabını bir türlü veremiyor. Kamuoyu ise Yalçınkaya’dan tatmin ed

HASAN TOSUN'UN HABERİ

NEDEN EMİNE AYNA’YA SİYASİ YASAK İSTEMEDİN?
Dağdaki çoban dahil olmak üzere parti üyesi olmayan Leyla Zana’ya bile siyasi yasak talebinde bulunan Başsavcı Yalçınkaya, “Neden Emine Ayna hakkında siyasi yasak istemedin?” sorusunu haftalardır cevaplandıramadı. Halbuki Emine Ayna, “Tabanımız bizi dağa çağırıyor. Öcalan’ı muhatap alın” demişti. Yalçınkaya, üstelik sokaklardaki gerginliği tırmandıran açıklamalarıyla gündeme gelen Van Milletvekili Özdal Üçer, Pervin Buldan ve Şerafettin Halis’e de siyasi yasak istememişti.

GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI
Başsavcı Yalçınkaya, geçen hafta söz konusu soruya, Anayasa Mahkemesi’nin açıklaması beklenen gerekçeli kararına sığınarak, “Gerekçeli karar açıklandıktan sonra gerekli cevabı vereceğiz” demişti. Anayasa Mahkemesi, 31 Aralık 2009 tarihinde DTP hakkındaki gerekçeli kapatma kararını açıkladı.

YALÇINKAYA 4 GÜNDÜR SUS PUS
Mahkemenin gerekçeli kararının açıklanmasının üzerinden tam 4 gün geçmesine rağmen, Başsavcı Yalçınkaya hâlâ sessizliğini koruyor. Başsavcı Yalçınkaya, dün Özel Kalem Müdürlüğü’ne bıraktığımız notlara da cevap vermedi. Yalçınkaya’nın bu tavrı “kaçıyor” şeklinde yorumlandı. Kamuoyu, Başsavcı Yalçınkaya’dan “Neden Emine Ayna hakkında siyasi yasak istemedin?” sorusunun bir an evvel cevaplanmasını istiyor.

ÖRGÜT MENSUBU AMA SİYASİ YASAK YOK!..

Öte yandan gerekçeli kararla birlikte partinin şahin kanadında yer alan eski genel başkan Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk’un milletvekillikleri düşerken, kapatma delilleri arasında sıralanan milletvekili Sebahat Tuncel’in terör örgütünün kongresine delege olarak katılması, Fatma Kurtulan ve Sevahir Bayındır’ın terör örgütü kamplarında eğitim alması gösterildi. Ancak örgüt mensubu olarak gösterilen bu 3 isme siyasi yasak getirilmemesi, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın “Biz iddianame ile sınırlıyız” sözlerini akıllara getirdi. Öte yandan Yalçınkaya’nın, konuyla ilgili ısrarlı sorularımıza cevap vermekten kaçınması da dikkat çekti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.