Bulgar bakana Türkiye fırçası

Bulgar bakana Türkiye fırçası
Bulgar bakan Dimitrov'un 'Türkiye'den 20 milyar dolar tazminat isteyeceğiz' açıklaması hükümet içinde siyasi krize neden oldu. Başbakan Boyko Borisov 'Böyle bir durum yok' derken bakanı da fırçaladı.

Bulgaristan'da, yurt dışındaki Bulgarlardan sorumlu Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov'un, ''1913 yılından sonra Türkiye'den göç eden Bulgarların Türkiye'de bırakmak zorunda kaldıkları mal ve mülkleri için 20 milyar dolara yakın tazminat isteneceği'' yönündeki açıklamaları hükümet içinde siyasi krize neden oldu.

Başbakan Boyko Borisov, BTV adlı özel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Türkiye'den tazminat talep edilmesi konusunda hiçbir resmi girişimin bulunmadığını belirterek, ''Ne hükümetin, ne de parlamentonun böyle bir kararı yok. Bojidar Dimitrov kişisel yorumlar yapıp bizi güç duruma düşürdü'' dedi.

Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov ile görüştüğünü ve kendisini sert şekilde son bir kez uyardığını kaydeden Borisov, ''Ne bakan, ne de Tarih Müzesi Müdürü olarak, Başbakanı ve hükümeti bağlayacak, güç duruma düşürecek konuşmalarda bulunamazsın. Bir daha sorun yaratacak açıklamalar yaparsan seni görevden alırım. Bu son uyarımdır'' diye konuştu.

Boyko Borisov, Bakan Dimitrov'un açıklamalarının Avrupa Birliği-Bulgaristan ilişkilerine de zarar verdiğini bildirdi.

Yurt dışındaki Bulgarlardan sorumlu Devlet Bakanı Bojidar Dimitrov, dün ve önceki gün yaptığı açıklamalarda, Bulgaristan'ın, ''1913 yılından sonra Türkiye'den göç eden Bulgarların Türkiye'de bırakmak zorunda kaldıkları mal ve mülkleri için 20 milyar dolara yakın tazminat talebinde bulunmaya hazırladığını belirtmiş ve bu sorunun çözümünü Türkiye'nin AB üyeliği için ön koşul olarak gördüklerini'' dile getirmişti.

(AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.