'İsrail'in yapmadığını Mısır yaptı'

'İsrail'in yapmadığını Mısır yaptı'
İngiltere'den yola çıkan Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na Adana'dan katılanlar havaalanında büyük bir coşkuyla karşılandı. Konvoya katılan Mahmut Erarslan, "Müslüman olarak bildiğimiz Mısır bize onlarca zorluk çıkardı. Çuvallarla taş getirdiler.

İngiltere'den yola çıkan ve Gazze'ye yardım taşıyan Filistin'e Özgürlük Konvoyu'na Adana'dan katılan 4 kişi, Şakirpaşa Havaalanı'nda yaklaşık 100 kişilik grup tarafından çiçeklerle karşılandı. Özgürlük Konvoyu'na katılınlar, İsrail'in yapmadığı engellemeyi Mısır'ın yaptığına dikkat çekti.

Mısır ve Gazze'de yaşadıklarını gözyaşları arasında anlatan Cihangir Pakdil, giderken bir çok sıkıntı yaşadıklarını, Gazze'ye ulaştıklarında bütün sıkıntıların unutulduğunu söyledi. Pakdil, "Özgür bir Gazze. Gece Gazze'ye girdik. 44 kilometre yol gittik. O insanlar sanki bizi omuzlarında taşıdılar." derken gözyaşlarına hakim olamadı. Gazze'nin ümmetin şerefi ve namusu olduğunu dile getiren Pakdil, "Mısır'da 3- 4 bin polis bize saldırdı. Ama konvoyda bulunanlar Müslümanların emanetine namusu gibi sahip çıktı. Müslümanların emanetini Gazze'ye götürerek vazifemizi yerine getirdik." diye konuştu.

Konvoya Adana'dan katılan Mahmut Erarslan ise Gazze'de hayatın çok zor olduğunu, insanların top sesleri arasında yaşadığını belirtti. Erarslan, "Gazze'de günlük top sesleri var. Aradıkları kişileri tespit ettikleri anda bombalıyorlar. Şehrin her tarafında yıkık binalar var. Gazze'de korkunç bir ortam var. Kendilerini Müslüman bildiğimiz Mısır bile onlarca zorluk çıkardı. Gelirken de biz direnmeseydik 2 Malezyalı toplam 5 kişiyi tutuklayacaklardı." şeklinde konuştu.

Mısır Limanı'na resmen hapsedildiklerini kaydeden Erarslan, Mısır'da yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Mısır'da 25-30 zırhlı araç vardı. Binlerce sivil çuvallarla taş getirdi. Kur'an okurken bizi taşladılar. 30 arkadaşımız yaralandı. Ama çok şükür atlattık. Mısır kaybetti. İsrail'in yapmadığını Mısır yaptı. Dünya kamuoyu Mısır'ın ne kadar zalim olduğunu gördü." Konuşmaların ardından Gazze'den gelen 4 vatandaş, yakınlarıyla hasret giderdi.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.