Düğer 3 bin YTL tazminat ödeyecek

Düğer 3 bin YTL tazminat ödeyecek
Dumlupınar Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Düğer, 3 bin YTL tazminat cezasına çarptırıldı.

Hakkında çok sayıda tazminat ve ceza davası açılan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) eski Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Düğer için bir kez daha tazminat ödemesine karar verildi.

Rektörlüğü döneminde 65 akademik personelin sicillerinde usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle daha önce Kütahya Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında hüküm verilen Düğer, aleyhinde açılan manevi tazminat davalarını kaybetti. Açılan en son davada Düğer'in 3 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verildi.

Düğer tarafından üniversiteden ilişiği kesilen akademik personeller Yard. Doç. Dr. Ahmet Zafer Tel ve Yard. Doç. Dr. Kemal Timur'un Düğer aleyhine açtığı manevi tazminat davası sonuçlandı. Kütahya 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davada, Prof. Düğer'in, "Gerçeğe aykırı ve usülsüz sicil raporu doldurmak suretiyle kişilik haklarına tecavüz ettiği" gerekçesiyle 3 bin YTL tazminat ödemesine hükmedildi.

DPÜ'de iki dönem rektörlük yapan ve YÖK tarafından 2002 yılında görevinden uzaklaştırılan Prof. Düğer hakkında açılan çok sayıda manevi tazminat davası devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.