Generallerin avukatından şok açıklamalar

Generallerin avukatından şok açıklamalar
Bugüne kadar paşaların bireysel olarak Vakit’e dâva açtıkları ve Genelkurmay’ın hiçbir organizesi olmadığını savunan 312 General davasının avukatı Bilgin Yazıcıoğlu, dâva masraflarının komutanlıklar kanalıyla subayların maaşlarında

Yazıcıoğlu, “Bu durum, davanın Genelkurmay karargahında organize olduğunu ispatlamaz mı” şeklindeki sorumuza, “Tek tek de verebilirlerdi ama ben rica ettim, yardım ettiler bana” diyerek skandal organizeyi itiraf etti. İşte muhabirimizle Bilgin Yazıcıoğlu arasında geçen o ilginç diyalog:

- Jandarma Genel Komutanlığı’nın Şener Eruygur döneminde 7,5 trilyonluk gizli ödeneği nerelerde kullandığına yönelik bir soruşturma yürütülüyor. Vakit’e dava açan 312 generalin mahkeme masrafları ve bilirkişi harcamaları bu ödenekten sağlanmış olabilir mi?

- Her kuvvet komutanı imza mukabili generallerin maaşlarından kesti bu parayı.

- Siz avukatlık ücreti almadınız mı?

- Bitsin, öyle alacağım.

- Nasıl toplandı bu para komutanlardan?

- Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu gönderdi. Bir kişi, bütün kuvvet komutanlarından topladı. Listeler yapıldı ve Hava, Deniz ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki subayların sayısına göre adam başı bölünüp muhasebe tarafından maaşlardan kesildi.

- Bu davanın açılmasını organize etmek ve para toplamak için Hıfzı Çubuklu askeri personel mi görevlendirdi?

- Hıfzı Çubuklu Genelkurmay Başkanlığı Hukuk Müşaviridir. Bütün meseleyi o da biliyor. Hilmi Özkök komutanın vekalet vermemesini sakız ediyorsunuz ikide bir.

- Tek tek komutanlar vekalet vermediği gibi masrafları da tek tek ödenmedi anladığım kadarıyla...

- Ben Genelkurmay Adli Müşaviri’nin bu dağıtımdan ve kimin ne ödemesi gerektiğinden haberi var demek istiyorum.

- Efendim Adli Müşavir neden böyle bir şeyle ilgilenir ki? Genelkurmay’ın işi bu mu? İlgileniyorsa ki böyle bir davayı Genelkurmay Başkanlığı’nın organize ettiği anlaşılmaz mı?

- Genelkurmay’da bir sürü paşa yok mu?

- Bu paşalar şahsi olarak açtılarsa Genelkurmay Adli Müşaviri böyle bir konuyla neden ilgilenir ki? Sonuçta kurumsal olarak açılmamış dava...

- (Sinirleniyor) Duruşmalara yolladığınız muhabirler benimle ilgili iyi şeyler yazmıyor. Onlara abileri olarak nasihat edin, yapmasınlar böyle.

SKANDAL İTİRAF: ZORLA MAAŞTAN KESİNTİ YAPILMIŞ!
- Generaller kişisel olarak dava açıyorlarsa Genelkurmay Adli Müşaviri bu işe neden karışıyor sizce?

- Paşalar var Genelkurmay’da ama. Kaç kişi varsa maaşlarından kesildi. Emekli olanlar oldu bu arada. Onlara da mektup yazıldı, bilirkişi masrafları için onlar da paraları yolladılar.

- Sizin bu dava için Jandarma Genel Komutanlığı’ndan aldığınız herhangi bir para söz konusu mu?

- Hayır almadım. (Komutanlıkların toplayıp gönderdikleri) listeler bende. Teslim alan, teslim eden hepsinin imzaları var benim kasamda.

- 312 general tek tek vekalet verse daha doğru olmaz mıydı? Şimdi bu sözleriniz üzerine bu davanın Genelkurmay karargahından yönetildiği izlenimi çıkmayacak mı?

- Sendika davaları oluyor mesela. Sendika başkanı topluyor 1000 kişi adına paraları ve bir avukat tutuyor.

- Ama o sendika, siz TSK’nın avukatı olsaydınız mantıklı olurdu. TSK’nın kendi avukatlarına verse komutanlar anlayacağız ama sizin durumunuz öyle değil ki...

- Kalkıp bütün paşaların gelme zorunluluğu yok. Kuvvet komutanları toplayıp getirdi bana, ben de imza karşılığı aldım.

- Burada ilginç olan şu...

- Nedir ilginç olan, yemek yedik kafayı çektik mi?

- Yok ben kafayı çekmem sayın Yazıcıoğlu. İlginç olan 312 generalin listesinin ve paralarının komutanlıklar tarafından size topluca getirilmesi.

- Her kuvvet komutanı kendisi organize ediyor, maaşlarından kesiyor o şekilde ödeme yapılıyor. Her kuvvet komutanı bünyesinde işi hallediyor. Biz centilmenlik gereği paşaların hepsinin başı olan Genelkurmay’dan yardım istedik.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.