Türkmenistan'da Türk şirketleri yeni işler aldı

Türkmenistan'da Türk şirketleri yeni işler aldı
Türkmenistan, önümüzdeki iki yıl içerisinde inşaat sektöründe büyük yatırımlara imza atmaya hazırlanıyor. Ülkede 2010 ve 2011 yıllarında inşaat sektörüne 23,6 milyar dolar yatırım hedefleniyor. İnşaat pastasından pay sahibi olmak isteyen Türk inşaat şirke

Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, ülkede yatırımların bütün hızıyla sürdürüleceğini belirterek, 2010 ve 2011 yılında inşa edilecek projeleri incelediklerini kaydetti. Berdimuhamedov, 2010 yılında doğal gaz ve petrol üretiminin arttırılması için de çaba gösterileceğini kaydederek, söz konusu yılda doğalgaz ve petrol yataklarının işletmeye açılması için 10 milyar dolar değerinde yatırım yapılacağını belirtti. Türkmen lider, 2009 yılında dış ticaret hacminin 16,8 milyar doları bulduğunu da sözlerine ekledi. 

TÜRK ŞİRKETLERİ YENİ İŞLER ALDI
Türkmenistan'ın inşaat sektöründe faaliyet gösteren Türk şirketleri yeni işler aldılar. Türk Polimeks şirketi, 700 milyon dolardan fazla iş alırken, Sedaş şirketi de 36 milyon dolara yeni proje aldı. Polimeks, 327 milyon dolara 600 öğrenci kapasiteli askeri okul, Askeri Enstitü'ye ek bina ve subaylar evi, 90 milyon dolara park, 57 milyon dolara hükümet tribünü, 217 milyon dolara 95 metre yüksekliğinde Tarafsızlık Anıtı'nı inşa edecek. Türk şirketi bu projeleri 2011 yılında devlete teslim edecek. Sedaş şirketi ise 36 milyon dolar değerinde Mari vilayetinde kütüphane kuracak.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.