Danny Yahudi olduğu için Ahmet’ten üstün!

Danny Yahudi olduğu için Ahmet’ten üstün!
Tel Aviv Büyükelçimiz Ahmet Oğuz Çelikkol’u alçak koltuğa oturtarak Türkiye’ye karşı densizlik yapan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, bu sefer de Arapların İsrail’e bağlılık yemini etmesini istedi.

MEHMET NEDİM ASLAN 

İlgili haberler;

AYALON'DAN TUHAF AÇIKLAMA

AYALON HADDİ AŞTI

İSRAİL'DEN KÜSTAHLIK

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’u alçak bir koltuğa oturtarak diplomatik nezaketsizlik yapan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, İsrail parlamentosu Knesset’te Arap Milletvekili Ahmet Tibi tarafından ırkçılıkla suçlandı. Aynı zamanda Evimiz İsrail Partisi Milletvekili olan Ayalon’a, Knesset’te İsrail ve Filistinli gazetecilerin ziyaret sırasında tepki gösteren Tibi, Türkiye ile İsrail arasındaki alçak koltuk krizine de göndermede bulunarak, “Burada senden daha yüksekte olmaktan keyif alıyorum Danny Ayalon. Seninle aynı eşit haklar talep ediyorum” dedi. 

İSRAİL YASALARINDA EŞİTLİK YOK
İsrailli bir medya şirketinin Filistin ve yabancı gazeteciler için düzenlediği Knesset’i ziyaretinde, Arap Milletvekili Ahmet Tibi ile Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’a nezaketsizlik göstererek diplomatik skandala sebep olan İsrail Dışişleri Bakanı Danny arasında tartışma çıktı. Knesset Meclis Başkan Yardımcısı Arap Milletvekili Ahmet Tibi, Ayalon’un ‘Araplar İsrail’e sadakat yemini etmeli’ yasa taslağı önerisini hatırlatarak, İsrail yasalarında eşitliğe vurgu yapan tek bir madde bulunmadığını kaydetti. 

BİZ BURANIN YERLİSİYİZ, AYALON UÇAKLA İNDİ
“Arapları onlara karşı hareket edenlere sadık olmaları için zorlayamayız” diyen Tibi, “Bizler Siyonizm’e karşıyız. Evimiz İsrailPartisi ve Danny Ayalon’un bizleri bir misafir olarak görmesini kınıyoruz. Biz buraya uçaklarla inmedik. Biz burada doğduk ve buranın yerlisiyiz” diyerek, Ayalon’un Filistin’e sonradan gelmiş bir Yahudi olduğu imasında bulundu. 

DANNY YAHUDİ OLDUĞU İÇİN AHMET’TEN ÜSTÜN
İsrail’in kendisini demokratik bir Yahudi devleti olarak gördüğünü ifade eden Tibi, bu ikisi arasında bir çelişki bulunduğuna işaret etti. Tibi, “Eğer devleti Yahudi devleti olarak tanımlıyorsanız, Ahmet ve Danny’i eşit göremezsiniz. Danny Yahudi olduğu için Ahmet’ten üstün olacak. Biz bu ırkçı ayrımcılığı kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.  

OECD, İSRAİL’İ ÜYELİĞE KABUL ETMEMELİ
Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) İsrail’i Araplara ayrımcılık yaptığı için üyeliğe kabul etmemesi çağrısı yapan Tibi, “İsrail’in hiçbir yasasında eşitliği bir değer olarak gören madde yok. Eğer herkesi eşit gören bir yasa teklifi hazırlasaydım, bu yasa önerisi parlamentodan geçmezdi. OECD’ye göre İsrail tüm vatandaşlarına eşit şekilde muamele etmeli. Ama İsrail bunu yapmıyor. Eğitimde, alt yapıda, toprağın paylaşımında, yerleşim yerleri konusunda bir eşitsizlik var” ifadelerini kullandı. 

AYALON’DAN SKANDAL SÖZLER
Tibi’nin bu sözlerine karşılık veren İsrail Dışişleri Bakanı Danny Ayalon ise ilginç sözler kullandı. Arapların yerlerinden edilerek yerlerine Yahudilerin yerleştirilmesiyle ilgili olarak ‘geçmişi unutalım’ diyen Ayalon, “Arapların İsrail’i bir Yahudi devleti görmemesi çifte standart. Müslüman ülkelerde Yahudi azınlık yaşadıkları ülkeye bağlılık sergiliyorlar. Bizler yaşadığımız dönemde o ülkelere Müslüman ya da Hıristiyan olsun sadık kaldık. Geçmişi tartışmanın bir anlamı yok” ifadelerini kullanması dikkat çekti. 

HABERVAKTİM.COM



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.