Şiddet ruhlarına işlemiş!

Şiddet ruhlarına işlemiş!
İsrail Başbakanı Netanyahu'nun eşi Sara, eski hizmetçisinin 'eziyet etme' suçuyla karşı karşıya.

İsrail’de bir yıllık Netanyahu hükümeti ilk skandalıyla tanıştı. Eski hizmetçi Lillian Peretz aileye şok suçlamalar yönelterek dava açtı. Caesaria’daki deniz kıyısındaki evde altı yıl ailenin yanında çalışan Peretz, Binyamin Netanyahu’nun eşi Sara’nın kendisine sürekli sözlü tacizde bulunduğunu, evde ‘steril’ ortam yaratmak gerekçesiyle günde defalarca üzerini değiştirip yıkanmaya zorladığını öne sürdü. Peretz, ailenin asgari ücretin altında ödeme yaptığını ve Şabat günü bile çalışmaya zorlandığını söylüyor.

Eski hostes, şimdi psikolog ve başbakanın üçüncü eşi Sara Netanyahu’nun, eşinin 1996-1999 döneminde başbakanlık yaptığı ilk dönemde de çalışanlarla sürekli kavga ettiği ve devlet işlerine karıştığı iddia edilmişti. Sara Netanyahu o dönem de bir dadıyı yemek yaktığı için kovmak, bir asistana ayakkabı fırlatmakla suçlanmıştı. Ancak eşinin martta tekrar göreve gelişinden beri göz önünde değildi. Son skandala kadar.

Dava dosyasına göre, Sara Netanyahu ‘tıpkı Cinderella masalında olduğu gibi’ Peretz’in üstüne çok zor işler yıkıyor ve kadına eziyet ediyordu. Dosyada, Peretz’in ailenin kullandığı içme suyundan içme hakkının olmadığı sadece musluk suyu içmesine izin verildiği de öne sürülüyor. Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamadaysa iddiaların yalan ve iftiradan ibaret olduğu, hizmetçinin medyanın yönettiği politik bir komplonun parçası olduğu belirtildi. Peretz, dava kapsamında 80 bin dolar (116 bin TL) talep ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.