İşte İran'a karşı kullanılacak bombalar

İşte İran'a karşı kullanılacak bombalar
İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nden emekli subay Peter Eyre, ABD’nin testleri yapılmış ve şimdiye kadar en gelişmiş nükleer bomba olan MOP’u İran’a karşı kullanacağını iddia etti. Uzun yıllar NATO Genel Merkezi’nde de göre

MEHMET NEDİM ASLAN’IN RÖPORTAJI

Nükleer programı nedeniyle ABD ve İsrail tarafından tehdit edilen İran’ın bu yıl tamamlanması beklenen dünyanın en gelişmiş nükleer bombası MOP (Massive Ordnance Penetrator) ile vurulacağı iddia ediliyor. İngiliz Deniz Kuvvetleri’nden emekli subay Peter Eyre, MOP’un bu yılın ortasında hazır olacağını belirterek, bombanın özellikle Kuzey Kore ve İran’ın nükleer tesislerini vurmak için dizayn edildiğini kaydetti. 

BU BOMBALAR KULLANILIRSA ORTADOĞU’DA FELAKET YAŞANACAK
Uzun yıllar NATO’nun genel merkezinde ve Ortadoğu’daki çeşitli merkezlerinde çalışmış olan ve askeri istihbarat konusunda uzman olan Peter Eyre, habervaktim'e ABD ve İsrail’in Ortadoğu’daki askeri çalışmaları ve niyetleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İngiliz Kraliyet Deniz Kuvvetleri’nden emekli olan Eyre, testleri yapılmış olan bu bombanın kullanılması halinde Ortadoğu’nun felakete döneceğini belirtti. 

60 METRE DERİNLİĞİNDE ÇUKUR AÇABİLEN BOMBA
MOB’un İran ve Kuzey Kore’nin nükleer tesislerini vurmak amacıyla dizayn edildiğini belirten Eyre, 2002 yılında başlatılan projenin 2012/13 yılında tamamlanmasının öngörüldüğünü ancak Pentagon’un Kongre’ye ve Boeing firmasına yaptığı baskıyla bu bombanın 2010’da tamamlanarak daha erken hazır olacağını söyledi. MOB’un şu an test aşamasında olduğunu, Haziran ayına kadar hazır olacağını kaydeden Eyre, patladığında yerden 60 metre derinliğinde bir çukur açabilen ve yüzlerce kilometrelik alanı etkisi altına alan bu bombanın kullanılması halinde Ortadoğu’nun felakete döneceğini kaydetti. 

İRAN’A SALDIRILIRSA TÜRKİYE’DE VURULMUŞ OLUR
İran’a yapılacak bir saldırıyla birlikte Türkiye’den Afganistan’a, Hazar Denizi’nden Aden Denizi’ne kadar olan bölgenin radyoaktif dalgadan etkileneceğini kaydeden Eyre, “Bu bombanın kullanılmasıyla Irak, Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Lübnan, Filistin, Ürdün, Mısır hatta İsrail’in kendisi de daha fazla zarar görecektir” dedi.

TÜM BOMBALARIN ANASI ORTADOĞU’DA BULUNUYOR
MOB’u taşıyabilen uçakların sadece ABD’de olduğu ve İsrail’le birlikte İran’a saldırması halinde ABD’nin bu bombaları kullanacağını kaydeden Eyre, ABD’nin testler dışında henüz bir saldırıda kullanmadığı bir başka bombanın da Ortadoğu’da çeşitli yerlerde saklandığını söyledi. MOAB ismi verilen Massive Ordnance Air Blast Bomb isminin silah endüstrisinde “Mother Of All Bombs” (Tüm bombaların anası) olarak tanımlandığını kaydeden Eyre, bu bombaların saklı olduğu ülkelerden birinin Katar olduğundan emin olduğunu belirtti. 

BİR KENTİ YOK EDEBİLEN BOMBA
NATO’daki istihbarat biriminde çalıştığı için bu tür bilgilere ulaşmasının daha kolay olduğunu ve Katar’daki MOAB’ın fotoğraflarının bulunduğunu belirten Eyre, bu bombanın Afganistan ve İran’a karşı kullanılacağını belirtti. 9,5 ton ağırlığında olan bu bombanın C130 Hercules uçaklarıyla taşındığını ve uydudan yönlendirmeyle hedefi vurduğunu kaydeden Eyre, 2002’de araştırmaya başlanılan bu bombanın Irak işgalinde kullanılacağının öngörüldüğünü ifade etti. 2003 yılındaki test edilen bombanın hedefinin üstünde havada patladığını ve bir kent merkezini yerle bir edebilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydetti. MOAB’ın Irak için hazırlandığını ancak o dönemde hazır olmadığı için kullanılmadığını belirten Eyre, bu bombaların en son Katar’da görüldüğünü belirtti.

AFGANİSTAN, IRAK VE GAZZE’DE NÜKLEER SİLAH KULLANILDI
Amerika’nın bu silahları İran’a saldırısı sırasında İsrail’e verebileceğini kaydeden Eyre, bu bombanın içinde uranyum dahil çok miktarda kimyasal patlayıcı bulunduğunu belirtti. Nükleer silahların ABD ve İsrail tarafından Afganistan, Irak ve Filistin’de kullanıldığını kaydeden Eyre, Afganistan, Irak ve Gazze’deki yeni doğan çocukların büyük bölümünün sakat doğduğunu bunun sebebinin de uranyum ve fosfor bombalarının kullanılması olduğunu belirtti. 

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.