Balyoz’un bakanları 28 Şubat’ın azılıları

Balyoz’un bakanları 28 Şubat’ın azılıları
Türkiye’yi sarsan Balyoz eylem planının ayrıntılarında yer alan hükümet taslağında, 28 Şubat sürecinin aktörlerinin bakan olarak görevlendirilmek istendiği belirlendi.

FAHRETTİN DEDE'NİN HABERİ...

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan tarafından hazırlandığı iddia edilen Balyoz Eylem Planının darbe sonrası kurulacak hükümette başbakanlık koltuğu için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ismi Başbakan olarak geçerken, kabinedeki isimlerin hemen hemen tamamının 28 Şubat post-modern darbesinin aktif isimleri olması dikkat çekiyor. ‘Solcuların abisi’ olarak bilinen Hikmet Çetin’in adı, kurulacak olan hükümette başbakan yardımcılığı görevine getirilecek isim olarak geçerken diğer başbakan yardımcıları ise, Ergenekon kapsamında gündeme gelen Encümen-i Daniş Başkanı Necmettin Karaduman ve Refahyol hükümetinin yıkılmasında önemli rol oynayan Yıldırım Aktuna.

BALYOZ KABİNESİNDE ANASOL-D VE ANASOL-M UNUTULMUYOR

Balyoz’un 25 kişilik Bakanlar Kurulu listesinde birçok Anasol-M ve ANASOL-D hükümeti bakanına tekrar bakanlık görevi verildiği görülüyor. Balyoz Eylem Planında kurulacak olan hükümette Ergenekoncuların sıkı savunucularından Prof. Dr. Süheyl Batum, Devlet Bakanlığı’na getirilirken diğer Devlet Bakanlıkları’na da CHP’li eski Adalet Bakanı Mehmet Moğultay ve 28 Şubat’ta Diyanet İşleri Başkanlığı yapan Mehmet Nuri Yılmaz getiriliyor.

İŞTE BALYOZCULARIN BAKANLAR KURULU LİSTESİ
Rifat Hisarcıklıoğlu (Başbakan), Hikmet Çetin (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı, Yıldırım Aktuna (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), Necmettin Karaduman (Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı), Süheyl Batum (Devlet Bakanı), Mehmet Moğultay (Devlet Bakanı), Mehmet Nuri Yılmaz (Devlet Bakanı), Türkan Saylan (Devlet Bakanı), Mehmet Seyfi Oktay (Adalet Bakanı), Kemal Yavuz (Milli Savunma Bakanı), İsmet Sezgin (İçişleri Bakanı), İsmail Cem (Dışişleri Bakanı), Zekeriya Temizel (Maliye Bakanı), Kemal Gürüz (Milli Eğitim Bakanı), Ömer İzi (Bayırdırlık ve İskan Bakanı), Kemal Alemdaroğlu (Sağlık Bakanı), (Işın Çelebi (Ulaştırma Bakanı), Köksal Toptan (Tarım ve Köy İşleri Bakanı), Bayram Meral (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı), Hüsamettin Özkan (Sanayi ve Ticaret Bakanı), Rüştü Kazım Yücelen (Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, İstemihan Talay (Kültür Bakanı), Eyüp Aşık (Turizm Bakanı), Hikmet Uluğbay (Orman Bakanı), Nur Serter (Çevre Bakanı)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.