Azeri Balyoz’u Şehitler Camisi’ni vurdu

Azeri Balyoz’u Şehitler Camisi’ni vurdu
Halkın verdiği vergilerle geçimini sağlayan emekli general Çetin Doğan’ın Fatih ve Beyazıt camilerini bombalatarak halka karşı savaş açtığı darbe planı Balyoz’la ilgili tartışmalar sürerken, kardeş ülke Azerbaycan’da da Balyoz ben

MEHMET NEDİM ASLAN'IN HABERİ...

Halkın verdiği vergilerle maaş alan TSK’den emekli orgeneral Çetin Doğan’ın Fatih ve Beyazıt camilerini bombalatma planı Balyoz, Türkiye’de tartışılmaya devam ederken, kardeş ülke Azerbaycan’da da Balyoz benzeri bir plan iki yıldan beri uygulanıyor. İki yıl önce 17 Ağustos 2008 tarihinde başkent Bakü’deki Ebu Bekir Camisi’nin bombalanması sonucu iki kişinin hayatını kaybettiği Azerbaycan’da, Türkiye’nin açmış olduğu Şehitler Camisi ise hala kapalı tutuluyor. Azeri Hükümeti’nin sözde tadilat gerekçesiyle kapattığı Şehitler Camisi’nin uzun süre daha kapalı kalacağı Aliyev’in sözcüsünün sözleriyle ortaya çıktı. 

HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE NAMAZ KILINMAZMIŞ!

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Siyasi Sözcüsü Ali Hasanov, Şehitler Camisi etrafındaki tartışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Herkesin gözü önünde abdest alınması ve namaz kılınması kabul edilemez” ifadelerini kullanması dikkat çekti. Azerbaycan’da iki yıl önce bombalanan Ebu Bekir Camisi’nin Azeri derin devleti bombalandığı iddia edilmişti.

ALİYEV’DEN HABERSİZ KONUŞAMAZ
Hasanov, Şehitler Camii'nde namaz kılan Azerilerin caddeye taştığını da belirterek, caddelerin de Allah'a itaat yeri olmayacağını öne sürerek, bu söylediklerinin kişisel görüşleri olduğunu ve Aliyev yönetimini bağlamadığını öne sürdü. Nedelya gazetesine konuşan Hasanov’un, Aliyev’in talimatı olmadan hiçbir konuda fikir beyan edemeyeceği biliniyor. 

İSRAİL’LE İLİŞKİ KURDUĞUNDAN BERİ…

Rusya’nın arabuluculuğuyla Ermenistan’la görüşen Azerbaycan’ın, Türkiye’nin Ermenistan ile görüşmesi üzerine sözde tadilat gerekçesiyle kapatmıştı. Ancak Hasanov, Azeri gazetesine yaptığı açıklamada caminin tadilat amacıyla kapatılmadığını ifade etmesi, Azerbaycan’da dine ve dindarlara yönelik baskıların ne derece arttığını gösteriyor. Türkiye’nin rest çektiği İsrail’in yakınlık gösterdiği Azerbaycan, bu ülkeyle bir dizi enerji anlaşması imzalamıştı. 

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.