'Peygamber Ocağı' sözde mi özde mi?

'Peygamber Ocağı' sözde mi özde mi?
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un “TSK’nın talimatnamelerinde ‘Allah Allah’ diye askere taarruz ettirilir” açıklamasıyla TSK’nın dine karşı saygılı olduğu görüşü sorgulanıyor..

3 YAŞINDAKİ ÇOCUĞA RAKI İÇİREN GENERAL HAZIR-OL VAZİYETTE

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNİ SARSAN GÖRÜNTÜLER


İşte TSK’nın dini değerlere karşı saygılı olup olmadığını sorgulatan üç olay:

İLAHİ OKUYAN ÇOCUKLAR İÇİN MUHTIRA
* Bir: Başörtülüleri askeri birlik ve ordu evlerine almayarak, YAŞ kararlarıyla namaz kılan ve gümüş yüzük takanları ordudan uzaklaştıran TSK, 2007 yılında ilahi okuyan çocuklar için e-muhtıra yayınlamıştı.

ŞEHİTLERE KÜFREDEN CEZASIZ KALDI
* İki: TSK’nın talimatnamelerindeki ‘Allah Allah’ nidalı taarruzuyla çelişen bir başka uygulama ise Askeri Yargıtay’ın şehitlere ve şehitlik makamına küfreden bir astsubaya verilen 10 aylık cezayı bozması oldu. Kara Şehitlerini Anma Töreni’ne katılmayan, törenden sonra da kendisini ikaz eden Başçavuş Cemal Gürbüz’e sinirlenip, “Anasını .....min şehidi, ölürken bana mı sordun?.. Şehidini ..... edeyim, bana mı şehit oldular?” diye küfreden Jandarma Astsubay Abdullah Utancak hakkında verilen 10 ay ağır hapis kararı, “Böyle bir suçun cezası yok” denilerek, Askerî Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yargıtay’daki karara imza atanlardan biri de şu an AYM üyesi olan A.N Özler.

KÜÇÜK ÇOCUĞA RAKI İÇİRİYOR
* Üç: TSK’daki din karşıtı unsurların hakimiyetini gözler önüne seren bir diğer uygulama ise dün ortaya çıkan bir video oldu. Habervaktim internet gazetesinin yayınladığı videoda Hava Pilot Tuğgeneral Ayhan Gümüş, kucağındaki 3 yaşındaki küçük bir çocuğa rakı içirmeye çalışıyor. Gümüş’ün bu hareketi hem din hem de genel sağlık ve ahlak kurallarına aykırı bir uygulama.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.