Ulusalcı Özok 875 bin dolarımızı ABD’ye bırakacak

Ulusalcı Özok 875 bin dolarımızı ABD’ye bırakacak
Her fırsatta Atatürk’ün yolunda hareket ettiğini ileri süren Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı ulusalcı Özdemir Özok’un, Atatürk’ün “Beni Türk hekimlerine emanet edin” sözlerinin aksine Türkiye’de tedavi i

TURGAY AKTÜRK'ÜN HABERİ

27.10.2009 tarihinden beri Amerika’nın Houston şehrindeki “Anderson Kanser Merkezinde” tedavi gören Özok ile ilgili, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) talebi ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin girişimi sonucunda, ABD’deki hastane yetkilileri ile temasa geçildi. ABD’deki yetkililer, Özok ile ilgili bu güne kadar yaklaşık 225 bin dolar tedavi gideri oluştuğu, bundan sonraki tedavisinin ise tüm masraflar dahil edildiğinde 875 bin dolara ulaşacağını bildirdiler. 

ÖZOK PARAYI SGK’DAN ALABİLECEK Mİ?
Özok şimdi bu parayı SGK’dan tahsil etmek istiyor. Ancak yurt dışında tedavi işlemleri konusunda, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 66. Maddesi buna engel teşkil ediyor. Zira kanun, yurt içinde yapılamayan tedavilerin yurt dışında sağlanabilmesi için bir dizi şart koşuyor. Kanun, “Yurt Dışında Tedavi Amacıyla, Sağlık Kurulu Raporu Vermeye Yetkili Resmi Sağlık Kurumları Listesi”nde belirtilen hastanelerin sağlık kurullarınca SGK tarafından belirlenen formata uygun olarak sağlık kurulu raporu düzenlenmesi ve düzenlenen raporların, ilgili dallarda eğitim hastaneleri ile işbirliği yapmak kaydıyla, Sağlık Bakanlığı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesince teyit edildikten sonra Sağlık Bakanlığınca onaylanmasını şart koşuyor. Kanun ayrıca bu işlemlerin tamamlanmasının akabinde SGK Genel Sağlık Genel Müdürlüğü Makamından “olur” alınmasını hükme bağlıyor.





YASALARA GÖRE ÖZOK PARAYI ALAMAZ
SGK’nın çıkardığı 2009/41 sayılı Genelgede ise, yurt içinde tedavi edilmesi mümkün olmayıp yurt dışına tedavi amacıyla kişilerin gönderilmesi için sırayla şunlar isteniyor:
*Sağlık kurulu raporunun temin edilmesi,
*Sağlık kurulu raporunun teyit ettirilmesi,
*Sigortalının tedaviye müstahaklığının tespiti,
*Sağlık kurulu raporunun SGK Genel Müdürlüğüne intikali ve onay alınması,
*Dışişleri Bakanlığına bilgi verilmesi.
Öte yandan Özdemir Özok’un gerekli belgeleri tamamlaması ve en son SGK Genel Müdürlük onayı aşamalarını yerine getirmeden Özok’un önceden yurt dışına gitmiş olduğu SGK’YA bildirilmediği bu durumun Dışişleri Bakanlığı ile yapılan yazışmalar sonucunda ortaya çıktığı kaydediliyor.

ÖZOK, CEVAP VERMEKTEN KAÇINDI
Konuyla ilgili görüşmek istediğimiz Özok, sekreteri Müge Uslu aracılığıyla yönelttiğimiz sorularımıza cevap vermekten kaçındı. Uslu, “Başkanım, bu tür konularda açıklama yapmıyor” dedi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.