Başbakan'ın suikastçısı tarafından dolandırıldım!

Başbakan'ın suikastçısı tarafından dolandırıldım!
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde müteahhitlik yapan Şenel Karaca (47), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 2009 yılında Tekirdağ'daki miting sırasında suikast girişiminde bulunmak isteyen Muammer Altuntaş tarafından dolandırıldığını söyledi. Karaca, belgede

Müteahhit ile suikast sanığını karşı karşıya getiren olaylar zinciri 2006 yılında başladı. Şenel Karaca, 2006 yılında Çorlu Kaymakamlığı'nın kalorifer tesisatını yapmak için bankadan 3 bin 500 lira kredi çeken Muammer Altuntaş'a kefil oldu. Altuntaş, 6 ay sonra yine aynı bankadan 30 bin lira kredi çekti. Banka, kefil olan Şenel Karaca'ya sormadan Altuntaş'a aynı dosya üzerinden ikinci kez kredi verdi. 30 bin lira krediye kefil olduğundan habersiz olan müteahhit, kredi taksitleri ödememeye başladığında durumu fark etti. Kredi dosyasını avukatı aracılığı ile bankadan isteyen Şenel Karaca, dosyada tahrifat yapıldığı fark ederek banka hakkında Çorlu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 

Müteahhit Şenel Karaca, Mustafa Altuntaş'a komşusu ve hemşerisi olduğu için kefil olduğunu söyledi. Karaca, şöyle devam etti: "MustafaAltuntaş krediyi ödemeyince beni bankadan aradılar. Ben de bankaya '3 bin 500 lirayı hemen öderim' dedim. Fakat banka bana 30 bin lira borç çıkardı. Hakkımı sonuna kadar arayacağım." dedi.

Kredi genel sözleşmesindeki kefalet rakamının tahrifatla 85 bin liraya çıkarıldığını anlatan Karaca, "3 bin 500 liraya kefil olmuştum. Banka kredinin onaylanması için bunu 7 bin 500 liraya çıkarmış. Sonra bir sıfır daha eklenerek rakam 75 bin liraya, daha sonra bir değişiklik daha yapılarak 85 bin liraya çıkarılmış. İlgili banka aleyhine dava açtım. Banka da hakkımda 30 bin liralık icra takibi başlattı. Mahkemenin vereceği kararı merakla bekliyorum." diye konuştu.

Kefalet rakamındaki oynama, Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları tarafından da onaylandı. Laboratuvarın ekspertiz raporunda, şu ifadeler yer alıyor: "85.000 ibareli rakamlardan 8 rakamının, evvelce aynı yerde mevcut 7 rakamı üzerinden sürşarj (tamamlama) yoluyla husule getirilmiş olduğu, 'seksenbeşbin' ibarelerinin sol başındaki S harfinin evvelce aynı yerde mevcut Y harfinin beyaz kapama mürekkebi ile kapatılmasını müteakip yazılmış olduğu ve diğer ibarelerin ise evvelce aynı yerlerde mevcut ibarelerin üzerine yazılmak suretiyle husule getirilmiş oldukları belirlenmiştir."

Bankadan çektiği 30 bin TL ile de ayakta duramayan Muammer Altuntaş, 2007 yılında iflas etti. İflasın getirdiği bunalım sonucu ortadan kaybolan Altuntaş, 2009 yılında 'Başbakan'a suikast' iddiasıyla ortaya çıktı. Tekirdağ'a 16 Mart 2009 tarihinde miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a suikast hazırlığındayken yakalan Muammer Altuntaş, 13 yıldan 23 yıla kadar hapis istemiyle Tekirdağ 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz olarak yargılanıyor.

(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.