Kur’an’a saldıran papaz bakın neyi kullandı?

Kur’an’a saldıran papaz bakın neyi kullandı?
Misyonerlik faaliyetleri yapan bir kısım Hıristiyan din adamı İslam’a ve Kur’an’a saldırıda sınır tanımıyor. Arapça Hıristiyanlık propagandası yapan televizyon kanallarında İslam hakkında konuşan ve Müslümanların kutsal kitabı Kur’

SAMET DOĞAN’IN HABERİ

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

Mısır’da misyonerlik faaliyetleri yapan Mısırlı papaz Zekeriya Butros kitle iletişim araçlarını kullanarak, İslam dini üzerine Müslümanların kafasını karıştıracak konuları ele alıyor. İslam dünyasından bulduğu uydurma delillerle misyonerlik faaliyetlerini sürdüren Butros, bu sefer de Kuran’ın tahrif edildiğini ispatlamaya çalıştı.

Hıristiyanlık propagandası yapan “Es’iletun ani’l-İman” (İman hakkında sorular) isimli programda Şia imamlarından Nuri Et-Tabersi’nin “Faslu’l-Hitab fi İsbati Tahrifi Kitabi Rabbi’el-Erbab” (Rablerin Rabbi’nin Kitabının Tahrif Edildiğine Dair Kesin Hüküm) isimli kitabını örnek gösteren Mısırlı papaz Zekeriya Butros, kitabı kameralara doğru tutarak ve yakın plandan çekimini yaptırarak reklamını yaptı.

Bizzat Müslümanların önemli bir âliminin böyle bir kitap yazarak Kur’an-ı Kerim’in tahrif edildiğini kesin bir şekilde ispat ettiğini öne süren Zekeriya Butros, Nuri Et-Tabersi’nin kitabında yer alan uydurma rivayetlerden de örnekler vererek, Tabersi ve kitabı hakkında bilgi sahibi olmayan Müslümanların kafasını karıştırmakla kalmıyor, bu şekilde Kur’an’a ve İslam’a ilgi duyan Hıristiyanlara da Müslümanların elindeki mevcut Kur’an’ın gerçek olmadığı mesajını vermeye çalışıyor.

Kitabın internette de bulunduğunu ve hangi siteden indirebileceklerini de bildiren Zekeriya Butros, Nuri Et-Tabersi’nin kitabında yer alan asılsız rivayetlerden de örnekler vererek “Kur’an’ın toplanması ve toplanmasının sebebi hakkında gelen rivayetler ve toplamanın yapılış şekli onda noksanlık olma ihtimalini göstermektedir. Kur’an’ın telifi müminlerin telifine muhaliftir” dediğini kaydetti. Butros, Hz. Ali’nin kendine özel bir Kur’an’ı olduğununun ve onda mevcut Kur’an’dan daha fazla ayet bulunduğunun Nuri Et-Tabersi’nin kitabında belirtildiğini ifade etti.

Öte yandan, Mısırlı papaz Zekeriya Butros’un televizyon ekranlarında Kur’an-ı Kerim hakkında söylediği bu sözlere tepki gösteren Müslüman âlimler, Nuri Et-Tabersi’nin kitabının uydurma rivayetlerle dolu olduğunu belirterek İslam âlimlerinin Hıristiyan misyonerlere fırsat vermemek için Nuri Et-Tabersi ve benzerlerinin iddiaları hakkında Müslümanları ve Hıristiyanları bilgilendirmeleri gerektiğini söyledi.

***VİDEODAKİ DİYALOĞUN TÜRKÇESİ***

Sunucu: Şia ulemasından çokça duyduğunuzu söylediniz. Bunlardan birisini bize açıklayabilir misiniz? Mesela Nuri Et-Tabersi ne diyor bu konuda?

Mısırlı papaz Zekeriya Butros: "Nuri Et-Tabersi’nin kitabına daha önce işaret etmiştim, burada kamera önünde bir kez daha göstereyim. Bu kitabın ismi “Faslu’l-Hitab fi İsbati Tahrifi Kitabi Rabbi’el-Erbab” (Rablerin Rabbi’nin Kitabının Tahrif Edildiğine Dair Kesin Hüküm) Hüseyin Muhammed Takiy En-Nuri Et-Tabersi. Bu kitaba Şia’nın internet sitesinden de ulaşabilirsiniz. Bu kitap tabii ki başlığıyla yani ‘Rablerin Rabbi’nin Kitabının Tahrif Edildiğine Dair Kesin Hüküm’ şeklinde biliniyor. Başlığı gerçekten çok çarpıcı: “Tahrif Edildiğine Dair Kesin Hüküm”. Yani şüphe yok. Kitapta Kur’an’ın tahrif edildiğine dair çok kuvvetli ve muazzam rivayetler var. Yani şuanki mevcut Kur’an’ın tahrif olduğuna dair. İşte bunlardan bazıları: “Kur’an’ın toplanması ve toplanmasının sebebi hakkında gelen rivayetler ve toplamanın yapılış şekli onda noksanlık olma ihtimalini göstermektedir. Kur’an’ın telifi mü’minlerin telifine muhaliftir Hz. Ali’nin kendine özel bir Kur’an’ı vardı ve onda mevcut Kur’an’dan daha fazla ayet vardı. Ayrıca Abdullah İbn-i Mesud’un elinde de şuanki Kur’an’da olmayan bazı şeyler vardı. Ubey İbn-i Kaab da öyle… Şimdi bu Kur’an’ların hiç birisi de mevcut değil… İbn-i Affan Kur’an’ı topladığında bazı ayet ve kelimeleri düşürdü ve bu mushaflar arasında ihtilaf ortadadır. Yani içerisinde yazarların hataları vardır.”

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.