Afganistan'la Büyük İskender bile baş edemedi!

Afganistan'la Büyük İskender bile baş edemedi!
İngiltere’nin ev sahipliğinde Londra’da gerçekleştirilen ‘Afganistan Konferansı’nda sözde Afganistan’ın geleceği ele alınırken, Savaş Karşıtı Koalisyonu’nun düzenlediği toplantıda Afganistan’daki tüm yabancı güçle

MEHMET NEDİM ASLAN/LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da Afganistan’ın geleceğinin yatırıldığı konferans öncesi, Savaş Karşıtı Koalisyonu düzenlediği bir toplantıda tüm NATO güçlerinin Afganistan’dan geri çekilmesi ve bu ülkenin geleceğine Afganların karar vermesi çağrısı yapıldı. Toplantıda konuşan Savaş Karşıtı Koalisyonu Sözcüsü Lindsey German, Tony Blair’in İngiltere’yi Afganistan ve Irak savaşına soktuğunu hatırlatarak, “milyonlarca insanın ölmesine sebep olan Blair’in bir de BM Ortadoğu Temsilcisi olarak atanması iğrenç bir durum” ifadelerini kullandı.

THE GUARDIAN YAZARI: SAVAŞ KADINLARIN HAKLARINI GERİYE GÖTÜRDÜ
Toplantıya katılan The Guardian Gazetesi Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı ve Yazarı Seumas Milne ise, savaşın kan ve gözyaşı getirdiğini ifade ederek, “Teröre karşı savaş, Müslüman ülkeler üzerinde Amerikan hakimiyetini kurmaya dönüştü. Ne Taliban’a ne de El Kaide’ye bir şey yapıldı. Şimdi Taliban’la anlaşmak istiyorlar çünkü başarısız oldular. Bu savaş El Kaide’yi daha da büyüttü. Bugün ne İngiliz medyasında ne de diğer Batı medyasında Afganistan’da öldürülen insanlar hakkında bir şey okumuyorsunuz. Medya adeta işgalin sözcüsü olmuş durumda. Bu savaş ne kadınları haklarına kavuşturdu ne de afyon üretimini durdurdu. Aksine kadın hakları daha da geriye gitti, afyon üretimi ise arttı” dedi.

AFGANİSTAN’I İŞGAL EDENLER HALA GÖREVDE
Gazze’ye Özgürlük Konvoyu’nun öncülerinden İskoç asıllı İngiliz Milletvekili George Galloway de, Afganistan’ı şimdiye kadar işgal eden hiçbir gücün başarılı olamadığını belirterek, “Büyük İskender bile başaramadı ve Afganistan onun ölümüne sebep oldu. Bugünkü yabancı güçler de başaramayacak” dedi. Afganistan’daki savaş üzerinden 9 yıl geçtiğini ve bu savaşın iki dünya savaşının toplamından daha uzun sürdüğünü kaydeden Galloway, İngiltere’yi Afganistan ve Irak’a sürenlerin hala görevde olmasının utanç verici olduğunu kaydetti.

BLAİR’E “BLİAR” PROTESTOSU

Öte yandan, Afganistan Konferansı’nın yapıldığı Londra’daki Lancaster House önünde bir protesto gösterisi düzenleyen Savaş Karşıtı Koalisyonu üyeleri, tüm yabancı güçlerin Afganistan’ı derhal terk etmesi çağrısı yapıldı. Eski Başbakan Tony Blair ve Afganistan ve Irak işgallerinden sorumlu kişilerin yargılanması çağırısı yapan protestocular, bugün de Irak Soruşturması’na ifade verecek olan Tony Blair’i protesto edecek.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.