Asker sitesinde siyaset

Asker sitesinde siyaset
Erzincan’da dindar vatandaşlara yönelik hukuksuz gözaltılar sebebiyle savcılığın ifadesini almak istemesine rağmen günlerdir ifadeye gitmeyen; bu da yetmezmiş gibi önceki gün de askeri araçları sokağa döken 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in il

KEMAL GÜMÜŞ'ÜN HABERİ...

Orgeneral Saldıray Berk komutanlığındaki 3. Ordu Komutanlığının internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç hakkında ağır ifadeler içeren yazılar yer aldığı tespit edildi. Söz konusu yazılar komutanlık sitesine “Mutlaka okunması gerekenler” başlığı altında toplanmış.

3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’in talimatıyla hazırlandığı belirtilen sitedeki “Mutlaka okunması gerekenler” başlığı altında, Cumhuriyet gazetesi başta olmak üzere ART’de çalışan birçok Ergenekoncunun yazıları yer alıyor. Özellikle Ak Parti ile devlet yöneticileri aleyhinde kaleme alınan yazılarda, Ergenekon terör örgütü sanıkları savunulurken Başbakan Erdoğan ile Bülent Arınç için ağır ifadeler içeren yazılar yer alıyor. En son Nisan 2009’da güncellenen sitenin içeriği Binbaşı Gökhan Narman, tasarımı ise Kıdemli Çavuş Münüp Şevke tarafından hazırlanıyor.

İŞTE 3. ORDU KOMUTANLIĞININ MUTLAKA OKUNMALI DEDİĞİ O YAZILAR
29 Mart'ta Hedef Ne Olmalı? (Sönmez Targan)

Türkiye, son on yıldır, camilerden yönetiliyor dersek abartma yapmış sayılmayız. 16 Şubat 1969’da işçilerin, gençlerin ve sol güçlerin yoğun katılımıyla başlayan Amerika’nın 6. Filosunu protesto eylemi gerici saldırıların boy hedefi haline gelerek dağıtıldı. İki kişinin ölümü ve yüzlercesinin yaralanmasıyla sonuçlanan bu olaylar siyasal tarihimize “Kanlı Pazar” olarak geçerken olayların olduğu saatlerde gerici bir grup Boğaz’a demirlemiş Amerikan 6. Filosu’nu kıble yaparak namaz kılmıştı. Hatta rivayet edilir ki olayların yaşandığı o saatlerde Bülent Arınç, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan’ın, gemisinde 6. Filo komutanını ziyaret ettikleri söylenir. Ve iddia ediyorum; AKP bu yerel seçimlerde oy oranını bir iki puan daha yükselttiğinde, Türkiye bir daha genel seçimleri de göremeyecektir!

Bir Kuvayi Milliyeci (Erol Ertuğrul)
Menemen’de Kubilayı kestiler. Sonra Sivas’ta otuz yedi aydını diri diri yaktılar. Sonra ülkemizi kaçak kuran kursları ve imam hatip okulları ile donattılar. Laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu en yüksek mahkeme kararı ile belirlenen bir siyasal partiye ülkemizin ve ulusumuzun yazgısını teslim ettiler. Tarikatlar, cemaatler, gözbebeği yapıldı. Kuvayi milliyeciler, Gericilerden, bölücülerden, sömürgecilerden arındırılmış bir ülkeyi gelecek kuşaklara bırakmak hepimizin borcudur.

SİTEDE ERGENEKONCU YAZAR KAYNIYOR
3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk’in talimatıyla hazırlanan skandal internet sitesinde Ergenekon terör örgütünü öven ve Cumhurbaşkanı ile Başbakan ve hükümete hakaret içeren yüzlerce yazı ve makale yer alıyor. İşte sitede yer alan diğer yazılardan birkaçının yazarı ve başlıkları: Ergenekon Bahanesiyle Türkten İntikam alanlar: Arslan Bulut, Yalan Haber Üretmenin Yolları ve Hedefleri: Erol Manisalı, Gelsin 3’üncü 4’üncü iddianameler: İlhan Selçuk, Tolon neden tutuklandı, açıklayın: Ruhat Mengi, AKP Yol haritası: Orhan Bursalı, Halk bu Mesir Macunu'nu bir kez daha yer mi?: Mustafa Mutlu, F tipi örgüt'ün TSK'ya karşı yürüttüğü savaş devam ediyor: Vural Savaş

SALDIRAY BERK İFADEYE GELMİYOR
Aralık 2009’da Erzincan'da görevli 3 jandarma istihbaratçı ile 3 MİT personelinin tutuklandığı "Ergenekon" soruşturmasını yürüten özel yetkili Erzurum Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal, 3. Ordu Komutanı Org. Saldıray Berk'i bilgisine başvurmak üzere Erzurum Adliyesi'ne davet etmişti. Org. Berk'in Erzurum'a gelmemesi durumunda, savcının Erzincan'a giderek görüşmenin burada yapılacağı belirtilmiş ancak Org. Berk buna da yanaşmamıştı.

Bilindiği gibi soruşturma kapsamında Erzincan İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ali Tapan, Şanal'a ifade vermişti. Daha önce de İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Nedim E., Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin E. ve Astsubay Başçavuş Orhan E. ile Erzincan MİT Şube Müdürü Ş.D., MİT mensupları S.B.İ. ve K.Ü. de "örgüt üyesi olmak" suçundan tutuklanmıştı. Son olarak ise Eskişehir’e tayini çıkan Erzincan eski Alay Komutanı Recep Öğütçü’nün ifadesine başvuruldu. Bilindiği gibi 3. Ordu Komutanlığı’na bağlı askeri araçlar önceki gün Erzincan’dan Üzümlü’ye kadar gidip geri dönerek gövde gösterisi yapmışlardı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.