Rektör Bey’in saltanatı

Rektör Bey’in saltanatı
“Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı” sözleri ile şimşekleri üzerine çeken ve Ermeni asıllı olduğu halde nüfus cüzdanında din kısmına ‘İslâm’ yazdırdığı ortaya çıkan Prof. Dr. Emin Alıcı Devak Otel’de 20 odayı, devlet kese

ALİ EYVAZ'IN HABERİ...

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’in rektörlerinden, “Keşke Anadolu Müslüman olmasaydı” sözünün sahibi Prof. Dr. Emin Alıcı’nın Cumhurbaşkanı ve Başbakana bile ayrılmayacak kadar, birden çok ve lüks otel odasını devlet kesesinden kendisine tahsis ettirdiği ortaya çıktı. Sayıştay, Dokuz Eylül Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Emin Alıcı’nın görevde iken üniversitenin eğitim ve uygulama oteli olan Devak Otel’in 5. ve 6. katlarında 16 standart ve 4 süit odayı ücretsiz olarak kendi emrine tahsis ettirdiği, bununla da kalmayıp aynı odalarda kendisi dışında çok sayıda kişiyi de konaklatarak kamu zararı oluşmasına neden olduğunu tespit etti. Sayıştay raporunda, Alıcı’dan bu bariz usulsüzlüğü açıklaması istendi.

REKTÖRLÜĞE TAHSİSLİ ODALARDAN USULSÜZ GELİR DE EDİNİLMİŞ
Sayıştay raporunda, 5. ve 6. katlardaki odaların ücretsiz Rektörlük kullanımında olmadığı süre zarfında ikinci bir usulsüzlük yapılarak, üçüncü kişilerin hizmetine sunulduğu ve kiracı tarafından gelir elde edildiği halde, sözleşmeye aykırı olarak üniversite mülkünden elde edilen gelirlerin üniversite bütçesine dönüşünün sağlanmadığı tespit edildi. Sadece bu yolla oluşan KDV hariç 389 bin 320 Yeni Türk Liralık kamu zararının nedenlerinin açıklanması istendi. İzmir Küçükyalı'daki denize nazır oteldeki harcamalara ilişkin usulsüzlükleri anlatan Sayıştay raporu doğrultusunda soruşturma başlatıldı.

GÜL’E “EŞİTLİK” UYARISI YAPAN GİDENER DE AVANTADAN YARARLANMIŞ
Usulsüz olarak rektöre tahsis edilmiş odaları, yine usulsüz ve ücretsiz olarak kullanan isimler arasında Alıcı’nın yerine rektör adayı olan ve Cumhurbaşkanı tarafından atanmayınca dava açan Prof. Dr. Sedef Gidener'in de bulunması dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı'nın atama yetkisini dava konusu yaparken, “Kanunların herkes için uygulanabilir eşitlikte olması gerekiyor. Bunun mücadelesini veriyorum” diyen Gidener’in rezervasyonuyla 06-07 Ocak 2008'de Mehmet Oktay, 07-08-09 Ocak 2008'de Ayşegül Ergin, Serap Alp, Mücella Tokatlıoğlu, B.Burcu Ergin, 08-09-10-11-12-13- 14-15-16-17 Haziran 2008 tarihlerinde Murat Toy ve eşi, rektöre tahsisli odalarda hiçbir ücret ödemeden konakladılar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.