Lieberman ateşle oynuyor

Lieberman ateşle oynuyor
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak'ın “Barış olmazsa Suriye ile savaşkaçınılmaz” sözlerine Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, “İsrailSuriye'yi vurursa, savaş İsrail şehirlerine ulaşır” şeklinde cevapverince, İsrail'in ırkçı

MEHMET NEDİM ASLAN'IN HABERİ...

“Gazze'ye atom bombası atalım” diyen ve Türkiye'ye yönelik sık sık provokatif söylemlerde bulunan İsrail'in ırkçı Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Suriye'yi açık bir şekilde tehdit etti. Lieberman, Suriye'ye ait olan ve İsrail tarafından işgal edilen Golan Tepeleri'nden vazgeçmesini isteyerek, Suriye'nin 'kırmızı hattı' geçtiğini ileri sürdü.

“İSRAİL'İ PROVOKE EDERSEN, REJİMİN ÇÖKER”

Türkiye'nin, İsrail'in Gazze'de işlediği katliama yönelik eleştirilerine “Türkiye bize ders verecek en son ülke” açıklaması yapan ve Filistinli Arapların İsrail ve Siyonizm'e bağlılık yemini etmemeleri halinde vatandaşlıktan çıkarılmalarını isteyen ırkçı israil Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a, “Eğer İsrail'i provoke edersen, rejimin çöker” tehdidinde bulundu.

“GOLAN'DAN VAZGEÇ”
Bar-Ilan Üniversitesi'nde konuşan ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın “İsrail barış konusunda ciddi değil ve bölgeyi savaşa sürüklüyor” sözlerine tehditle karşılık veren Lieberman, “İsrail'in Golan'dan vazgeçmesiyle Suriye'nin şeytan üçgeninden ayrılmasını düşünenler yanılıyor. Suriye, Golan'dan vazgeçmeli” ifadelerini kullandı.

İRAN'A NÜKLEERE SAHİP OLURSA...
Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in “İsrail Suriye'ye saldırırsa, savaş İsrail'in şehirlerine ulaşır” sözleri içinse, “Bu sözler İsrail'e karşı açık bir tehdit. Suriye kırmızı hattı geçti. Biz bunu görmezden gelemeyiz” ifadelerini kullanan Lieberman, İran'la ilgili olarak da, “İran nükleer silaha sahip olduğunda, petrolün fiyatının ne olacağını düşünmek bile istemiyorum. İran'ın nükleer silahlarının radikal grupların eline geçeceğine dair bir endişe var” dedi.

KADİMA: NETANYAHU ATEŞLE OYNUYOR

Lieberman'ın Suriye'yi tehdit eden sözlerine tepki gösteren muhalefetteki Kadima Partisi, “Netanyahu Hükümeti ateşle oynuyor. Gerginliği düşüreceğine, körüklüyor. Netanyahu, böyle sorumsuz liderlerin açıklamalarına karşı durmalı” açıklaması yaptı. İşçi Partisi Milletvekili Eitan Cabel ise, Netanyahu'nun savaş kışkırtıcılarını durdurmasını isteyerek, Lieberman için “Suriye ile barışın önemini kavrayamayan böyle duygusuz birine sahip olamayız” ifadelerini kullandı.

***
ABD ve İsrail, Filistin’de milli barış istemiyor
Filistin’in meşru başbakanı Heniye, Amerika ve korsan İsrail’in Filistin’de milli barış sürecini engellediğini, bu iki rejimin Filistin’de milli barışın sağlanmasını istemediğini vurguladı. Fransa haber ajansına bir demeç veren Filistin’in seçilen başbakanı İsmail Heniye, Amerika yönetiminden Filistin İslâmi direniş hareketi Hamas ile diyalog kurmasını istedi ve Hamas hareketinin başta Amerika ve Dörtlü Komite olmak üzere tüm bölgesel ve uluslararası düzeydeki taraflarla görüşmeye hazır olduğunu belirtti. Gazze Şeridi’nde yaşayan faciaya da temas eden Heniye, bu facianın Filistin’in son seçimlerinde Filistin halkının demokratik bir çerçevede seçtiği Hamas hükümetinin resmiyette tanınmaması ve bu yüzden Gazze Şeridi’ne kuşatma uygulanmasından kaynaklandığını vurguladı. Gazze kuşatmasının amacının Filistin direnişini kırmak olduğunun altını çizen Heniye, Amerika ve korsan İsrail’in Filistin’de milli barış sürecini baltaladığını ve Filistin’de milli barışın sağlanmasını istemediğini kaydetti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.