İstanbul Barosu'na büyük tepki

İstanbul Barosu'na büyük tepki
Ergenekon sanıklarına destek vermekle suçlanan İstanbul Barosu'nun YÖK'ün aldığı son katsayı kararının iptali için yeniden Danıştay'a başvurması hukuk, eğitim ve sanayi çevrelerinden sert tepki gördü.

YÖK üyesi Prof. Dr. Halis Ayhan, Danıştay'dan ret kararının çıkmasını umduğunu belirtirken, baronun davranışını anlayamadığını vurguluyor. Ayhan, "Bu konular baronun meselesi değil, bu konuyu eğitimciler çözmeli. Katsayıyı belirleyecek YÖK'tür." dedi.

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Halil Etyemez de İstanbul Barosu'nun ideolojik kavgasını öğrenciler üzerinden sürdürdüğünü kaydetti. "Baro kendi işini yapsın." diyen Halil Etyemez, şöyle devam etti: "10 yıllık mağduriyeti gideren bir girişimi alakası olmayan baro mahkemeye taşıyor. İstanbul Barosu'nun yaptığı ideolojik, pedagojik değil. Bu davayı açanların insan psikolojisinden haberi yok, endişesi yok. Kendi ideolojik kavgasını çocuklarımızı üzerinden sürdürüyor. Toplumun geleceği noktasında kaygıları yok. İnsanlara haddini bildirme hesabı içerisindeler."

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyon Başkanı Hazim Sesli ise tepkisini "Baronun amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir." sözleriyle ortaya koydu. Sanayide duyulan ara eleman ihtiyacına dikkat çeken Sesli, "Bu ihtiyacı gidermemiz için meslek liselerinin önü açılmalı. Baronun tutumu yanlış. Sanayinin gelişmesi için yapılan çalışmaları da baltalıyor. İdeolojik yaklaşımlardan artık sıyrılmak gerek." ifadelerini kullandı.

Uğur Dershaneleri Rehberlik Koordinatörü Turgay Polat, olumsuz bir kararın yol açacağı sıkıntıları dile getirdi. Polat, şunları kaydetti: "İlk davada 45. maddeye dayanmışlardı. Katsayı farkı istenmişti, işte katsayı farkı var. Danıştay katsayı kararını iptal ederse bu tamamen siyasi bakış açısı olacaktır. Danıştay'ın bu aşamadan sonra iptal etmemesi gerek. Değişiklik yaparlarsa da milyonlarca çocuk zarar görecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.