CNN Türk'te Cemaat skandalı

CNN Türk'te Cemaat skandalı
CNN Türk ve T24 bu kez yeni bir skandala imza attı. İşte o skandal: 

'Darbe Andıcı'nı Erzincan'da uygulamakla suçlanan Başsavcı İlhan Cihaner'i savunmak için harekete geçen T24 haber sitesi, Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'nu İsmailağa cematinin lideri sanarak soruşturma dosyasındaki dinleme kayıtlarını yayınladı. Skandalı fark etmeyen tecrübeli CNNTürk haber ekibi de sitenin haberlerini anonslarken M. Şevket Ustaosmanoğlu'nun cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu ile aynı kişi olmadığını fark etmedi. 

Tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in cemaatlere yönelik yürüttüğü soruşturmanın ayrıntılarını yayınlayan 'T24' haber sitesi büyük bir skandala imza attı. Sitede 'özel dosya' anonsuyla verilen ve CNNTürk'ten de duyurusu yapılan haberlerde, Cihaner'in yürüttüğü soruşturma kapsamında dinlenen Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'na ait dinleme kayıtları İsmailağa camaatinin liderinin konuşması olarak verildi.

T24 YANLIŞ YAPTI CNNTÜRK OLDUĞU GİBİ VERDİ
İsmailağa Cemaati'nin gerçek liderinin Mahmut Ustaosmanoğlu olduğunu bilmeyen site yöneticileri ve editörleri, Ustaosmanoğlu Hofaefendi'nin akrabası olan Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'nu cemaat lideri olarak yazdı. Haberlerde, Erzincan soruşturması kapsamında telefonları dinlenen ve Mahmut Ustaosmanoğlu'nun akrabası olan Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu'nun işadamları ve yakın çevresiyle yaptığı telefon konuşmalarının dökümleri 'cemaat liderinin konuşması' olarak verildi. Aynı hatayı sitenin özel dosyalarını anonslayan CNNTürk'te imza attı. Kanaldaki anonslarda İsmailağa cematinin lideri olarak Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu verildi.

TELEFONDA KONUŞAMAYACAK KADAR HASTA
Hem T24'teki haberlerde hem de CNNTürk'teki ananslorda uzun zamandır Mahmut Ustaosmanoğlu'nun çevresiyle yoğun bir şekilde telefon görüşmesi yapamayacak kadar hasta olduğu da unutuldu.

BİLGİLENDİRME NOTUNDA AYNI SKANDAL
T24, haberlerindeki isimleri okuyucuya tanıtmak için hazırladığı 'İsmailağa konuşmalarında kim kimdir?' başlıklı bilgilendirme notunda da aynı skandala imza attı. Notta Mahmut Şevket Ustaosmanoğlu için "İstanbul Fatih'te Çarşamba'daki varlığıyla bilinen İsmailağa cemaatinin lideri. Sağlık sorunları nedeniyle bir süredir ön planda görünmüyor. Y.Şafak 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.