Cihaner'den Ergenekon tehdidi!

Cihaner'den Ergenekon tehdidi!
Ergenekon Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in, 14 Ocak 2010 tarihinde HSYK'ya gönderdiği yazıda inanılmaz ifadeler kullandığı ortaya çıktı. “Acele' damgalı yazıda Cihaner, Erzurum

YENER DÖNMEZ'İN HABERİ...

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca Ergenekon Silahlı Terör Örgütü (ESTÖ) soruşturması kapsamında terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklanan Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'in, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) gönderdiği yazıda, isim vermeden Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı'na bir hukukçuya yakışmayacak şekilde ağır ithamlarda bulunduğu ortaya çıktı. Terör örgütü üyesi olmak ve tanıkların ifadelerini baskıyla değiştirerek sahtecilik yaptığı gerekçesiyle tutuklanan Cihaner, kendisini destek veren HSYK'ya gönderdiği 'Acele' mühürlü 14 Ocak 2010 tarihli yazısı, adeta üstlerine bilgi veren bir örgüt üyesine ait ifadeler içeriyor.

“EĞER BİR ŞEY YAPILMAZSA...”
Savunma psikolojisi ile yazıldığı anlaşılan yazıda Cihaner, ilginç bir şekilde tehdit içeren ifadeler de kullanıyor. Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nı komplo kurmakla suçlayan Cihaner, “Şu anda kişisel hiçbir kaygım yoktur. Tüm engelleme ve yıldırma girişimlerine rağmen görevime devam edeceğim. Ancak eğer gereği yapılmaz ise kurumlar arasında çok sert tartışmaların yaşanacağı açıktır” tehdidinde bulundu. Erzurum Cumhuriyet Savcılığı'na yönelik olarak kahvehane ağzıyla ifadeler kullanan Cihaner, “Nerede ise E harfini görünce Ergenekon terör örgütü kapsamına alma çabası içerisinde oldukları anlaşılmakta ise de çelişkili bir şekilde etkin soruşturma fırsatların ıbilinçli olarak engellemektedirlerler” ifadelerini kullandı.

İSTİHBARAT TOPLANTILARINA KATILIYORMUŞ
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kendisinin işbirliği önerisine cevap vermediğini yazan Cihaner, gizli tanıklarla ilgili olarak da “Geçmişleri ve husumetleri açık olan bir takım hastalıklı kişilerin gizli tanık olarak ifadelerine itibar edilmiş olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

Öte yandan, 18 Kasım 2009 tarihinde gözaltına alınan ve sonrasında çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak ceza evine konulan Erzincan Jandarma İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı J. Ütğm. Ersin ERGUT'un işyeri ve ikametinde yapılan aramalarda ele geçirilen ve Ersin Ergut’un el yazısı olduğu anlaşılan notlarda “Fetullah Gülen grubunun suç örgütü olduğu ispatlanacak, bu konuda delil yaratılacak” şeklindeki notlar tespit edildiği ortaya çıktı. Üstteğmen Ergut ifadesinde de bu notların kendisine ait olduğunu ve bunları haftalık ve günlük toplarında aldığını kaydederken, bazı toplantılara Erzincan Savcısı İlhan Cihaner'in de katıldığını itiraf ettiği belirtildi.

GÜLEN ALEYHİNE İFADE VERENE CİHANER KIYAĞI
Erzincan'daki soruşturma kapsamında Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın bilgisine başvurduğu iki gizli tanıktan X'in, Erzincan Jandarma Alay Komutanı Ali Tapan ve Jandarma İstihbarat Personeli tarafından kendisi ile görüşüldüğünü; “Ergenekon davasının Amerika’nın desteklediği Fethullah Gülen cemaatin bir komplosu olduğunu, polisin de Amerikan destekli bu cemaatin hakim olduğu bir teşkilat olduğunu, bu nedenlerle Erzincan’da bulunan mühimmatın polis tarafından konulduğu izleniminin verilmesi için “ele geçirilen silah ve mühimmatların Erzincan Emniyeti tarafından bu bölgeye konulduğu” yönünde ifade vermesinin istendiğini, bu yönde ifade vermesi halinde; kendisine her türlü teminatın verilerek, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile görüştürüleceğini, Başsavcı Cihaner’in soruşturma dosyasının Erzincan’da kalmasını sağlayacağını söylediklerini ifade ettiği belirlendi.

800 BİN TL TEKLİFTE BULUNULMUŞ
Gizli tanık X'in yanısıra bir diğer gizli tanık Erzincan'ın ise, yaklaşık bir yıldır muhbirlik yapmakta olduğu Erzincan Jandarma İstihbarat Yetkilileri tarafından, Erzincan’da kaldığı cemaatlere ait ev, yurt ve eğitim kurumlarına silah, mühimmat, vb suç unsurları ve kamera yerleştirmesinin istediğini, kendisinin bunu kabul etmemesi üzerine 800 bin TL para teklifinde bulunduklarını, yine kabul etmemesi üzerine Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile görüştürüldüğünü ve Cihaner’in “Ağabeylerinin senden yapmanı istedikleri şeyleri yapmanı bekliyoruz” dediğini ifade ettiği kaydedildi.

7,5 YILDAN 15 YILA KADAR HAPSİ İSTENEBİLECEK
Bu arada terör örgütü üyesi suçundan tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in tutuklama kararının Türk Ceza kanunu'nun 314'inci maddesine dayandırıldığı ortaya çıktı. 314. maddenin birinci fıkrasında örgüt kurma ve yönetme suçunun cezası 10 yıldan 15 yıla kadar hapis olarak belirtilirken, terör örgütüne üye olmak suçu ise maddenin ikinci fıkrasında yer alıyor. İkinci fıkraya göre ceza, 5 yıldan 1o yıla kadar hapis olarak belirtiliyor. Yürürlükte bulunan 3713 sayılı Terörle Mücadele Yasası'nın 5. maddesi uyarınca bu ceza yarı oranında arttırılması gerekiyor. İlhan Cihaner’in suçlandığı Ergenekon Silahhı Terör Örgütü kurma suçu 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. Cihaner’in evrakta sahtecilik, sahte delil uydurma, iftira gibi bazı başka bazı suçlardan da yargılanması bekleniyor.

HABERVAKTİM.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.