Karanlık Oda işte böyle çuvalladı!

Karanlık Oda işte böyle çuvalladı!
Aktifhaber.com'un bir yorumcusu Odatv'yi rezil etti. Odatv'nin İlker Başbuğ'a 'yalakalık' hevesiyle, ses kayıtlarını yayınlayan sitelere kurguladığ kumpas çürüdü...

İLGİLİ HABERLER: 

ŞOK SES KAYDINI DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN

TSK'NIN KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI İÇİN TIKLAYIN

BAŞBUĞ O KONUŞMAYI NEREDE YAPTI-HABERİ İÇİN TIKLAYIN

KARTELİN DÜĞMESİNE KİM BASTI-HABERİ İÇİN TIKLAYIN

MALUM MEDYAYA "PES DOĞRUSU" EMRİ-HABERİ İÇİN TIKLAYIN

Aktifhaber okuyucusu 'Özgür'ün aşağıdaki uyarısı sınır tanımaz yalakaları fena halde yakaladı.... Okuyucumuza teşekkürlerimizi sunarak gönderdiği bilgideki adreslerlerin görüntülerini ekleyerek aynen yayınlıyoruz.....

ODATV Habervaktim'e Kumpas Kurmak İsterken...

Öncelikle Oda Tv'nin Bu Haberine Bakın: http://www.odatv.com/n.php?msg=commentsaved&n=basbug-videosunu-kim-yukledi-1902101200 

Adresindeki odatv'nin iddiları:

"Bu gizli dinleme nasıl gerçekleşmişti?

Dahası, bu dinleme Habervaktim’in eline nasıl geçmişti?

Bu sorulara cevap vermek için elimizdeki verileri sıralayalım, bakın nasıl bir fotoğraf ortaya çıkıyor…

Habervaktim sitesi, söz konusu ses kaydını 19 Şubat 2010 saat 10:53:19’da yayınlıyor.

.........................................................(luzumsuz bilgi)


“BU VIDEO METACAFE'DEN ALINMISTIR”


Nasıl yani?

Hani bu videoyu Habervaktim ele geçirmişti?

Araştırmaya devam ediyoruz… Metacafe, bir video paylaşım sitesi. Habervaktim’in sözüne güvenip(!) siteye girip ses kaydını aradığınızda, hiçbir sonuç çıkmıyor karşınıza… Biraz daha ayrıntılı araştırıldığında, ilgili videoyu buluyorsunuz.

Ancak…

Bulduğumuz video, Metacafe’ye popüler video sitesi Youtube üzerinden siteye yüklenmiş görünüyor. Yükleme saati; Türkiye saatine göre yaklaşık 14:00. Yani, Habervaktim’de yayınlanan videodan yaklaşık 3 saat sonra. Youtube’da videoyu yükleyen kişinin rumuzu “muhibbumustaid”.

Muhibbumustaid rumuzlu kişi, Youtube’daki bilgilerinde Fethullah Gülen’le ilgili video linklerinin yanında bir link daha veriyor. Bu link bir diğer video paylaşım sitesi Dailymotion’a yönleniyor.

Muhibbumustaid rumuzlu kişinin Dailymotion’daki kullandığı rumuzu ilginç: Samanyolu Haber.

Başbuğ’un ses kaydını yükleyen Samanyolu Haber (Muhibbumustaid), siteye verdiği bilgiye göre; İstanbul’da ikamet ediyor.

Şimdi başa dönelim…

Ses kaydını Türkiye’ye duyuran site Habervaktim'in, haberinde İlker Başbuğ’un adını geçirmediğini, videoda ise Metacafe’yi kaynak verdiğini, yazdık.

Ancak…

Sitenin ana sayfasından, toplu videoların bulunduğu kategori olan “Video Vaktim”e tıkladığımızda çok ilginç bir olayla karşılaşıyoruz.

İlgili sayfada söz konusu ses kaydının 2 kopyası görülüyor. Bir farkla…

Son yüklenen, yani haberde linki verilen videonun başlığı “SU SES KAYDI KİMİN?” diye görünüyor. Ve tıklayınca “BU VIDEO METACAFE'DEN ALINMISTIR” yazıyor.

Ondan bir önce yüklenen aynı video ise şu başlığı taşıyor: “BU SES KAYDI BASBUG'UN MU?”. O videoyu, yani anasayfada ve haberin içinde görünmeyen ama galeride bulunan videoyu tıkladığınızda ise “BU SES KAYDI BASBUG'UN MU?” yazısı tekrar karşımıza çıkıyor. Yani gözden kaçırılmaya çalışılan videoda, ‘Metacafe’ sitesi kaynak olarak verilmiyor."

(Oda tv'nin çuvallama haberi buraya kadar)

Oda Tv burada Habervaktim'e kumpas kurmak için diyor ki; Habervaktim bu videoyu Metacafe'den aldığını söylüyor oysa bu video Metacafe'ye, Habervaktim'den 3 saat sonra yüklenmiş O da direk Metacafe'ye değil Youtube'den üzerinden Metacafe'ye yüklenmiş diyor.

Asla öyle değil işte, Oda Tv'nin iddia ettiği gibi Habervaktim'in haberinden 3 saat sonra değil bir gün önce 18 Şubat 2010'da ve direk olarak Metacafe'de yayınlanıyor orijinal video.

Videoyu Oda Tv'nin iddia ettiği gibi muhibbumustaid değil burakelalmaz65 yüklüyor. Odatv bulduğu yanlış rumuz üzerinden yalanlarını dizmiş dizmiş gitmiş.

Buyrun Habervaktim'in haberinden 1 gün önce Metacafe'de yayınlanan orijinal video:
http://www.metacafe.com/watch/4189905/b_lent_arin_a_ukurambar_tak_b_n_n_perde_arkasi/

Aktifhaber yorumcusu 'Özgür'den Oda'cılara son tokat: Ben sıradan bir vatandaş olarak bu açıklarını ortaya çıkarabiliyorsam ne kadar acınası durumları var düşünelim.

Odatv'nin bütün iddialarını bitiren metacafe' deki görüntü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.