Hürriyet'in 'kirli' yüzü!

Hürriyet'in 'kirli' yüzü!
Susurluk'u soruştururken kahraman olan savcılar, bugün ‘suçlu' ilan ediliyor

ÜSAME KARAKIŞ'IN HABERİ...

Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Ergenekon Terör Örgütü ile bağlantısı ortaya çıkarılıp tutuklanmasının ardından harekete geçen Doğan Grubu gazete ve televizyonları, soruşturmayı yürüten Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi savcılarını adeta ‘topun ucuna' koydu. Doğan Grubu gazeteleri, tutuklama kararının ardından Cihaner'i ‘masum' gibi göstermeye çalışırken, Erzurum Özel Yetkili Başsavcı Vekili Tarık Gür, Cumhuriyet Savcıları Rasim Karakullukçu, Mehmet Yazıcı ve Osman Şanal'ı sert bir dille eleştirdi.

HÜRRİYET, AYKUT CENGİZ ENGİN'İ ‘KAHRAMAN' İLAN ETMİŞTİ
Ergenekon'la bağlantısını tespit ettikten sonra Cihaner'i tutuklatan Savcı Osman Şanal ve arkadaşlarını ‘suçluymuş' gibi gösteren aynı Doğan Grubu gazetesi Hürriyet, 27.10.1998 yılında attığı manşetle, savcıları yere göğe sığdıramamış, dönemin Savcıları Aykut Cengiz Engin ve Engin Baltacı'yı ‘Ateşi elleriyle tutan gönüller' olarak ifade etmişti.

TÜRKBANK SORUŞTURMASINI YÜRÜTEN SAVCI KAHRAMANSA, BUNLAR NE?..
Hürriyet gazetesi, ‘Millet Arkanızda' manşeti atarak dönemin iki savcısına herkesin destek vermesi gerektiğine dikkat çekerek, bu iki savcının, Türkiye'nin umudu olduğunu açıkça ifade etmişti. O zaman soruşturmaya bakan savcılardan Aykut Cengiz Engin, şimdi İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görevine devam ediyor ve Ergenekon davalarına bakıyor.

Hürriyet gazetesinin bu ikiyüzlü davranışı, Ergenekon davasına olan bakış açısını açıkça gösteriyor. O zaman Türkbank ihalesini soruşturan savcıları öven Doğan Grubu zihniyeti, şimdi Türk tarihinin en önemli davalarından olan Ergenekon'da kirli planları, ülkeyi bölme tezgahlarını ve insanların kirli çamaşırlarını bir bir ortaya döken Ergenekon savcılarının yolunu kesmek için ‘gayret' gösteriyor.

27.10.1998 tarihli Hürriyet gazetesinde, dönemin savcıları Aykut Cengiz Engin ve Engin Baltacı kahraman ilan edilirken, bugün o savcılarla neredeyse aynı işi yapan Osman Şanal ve ekibi, malum medyanın linç kampanyasıyla karşı karşıya.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.