Mürteci Sözlük 28 Şubat'ı unutmadı

Mürteci Sözlük 28 Şubat'ı unutmadı
100'e yakın sözlük bulunan ülkemizde, son dönemde "tematik internet sözlükleri"nin bir adım öne çıktığı görülüyor. "Mürteci sözlük" de bunlardan bir tanesi.

Sözlükler arasındaki yerini geçtiğimiz Ağustos ayında alarak, genç zihinlerin seviye ve saygı odaklı sözlük arayışına cevap veren Mürteci Sözlük, "28 Şubat’ı unutmadık" temasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Türkiye'deki anlamsız irtica yaygarasına ironik bir göndermede bulunarak kurulan "mürteci sözlük"ün sloganı ise bir hayli ilginç; "Her şey aslına rücû eder!"

Temada en çok, her başlığın üstüne gelen bir balyoz ve ayakta duran dört kişi dikkat çekiyor.

"Asker, siyasetçi, rektör ve gazeteci" kimliklerinin öne çıkarıldığı temada yöneticiler, 28 şubatın en büyük sorumlusu olarak bu kişileri gördüklerini belirttiler.

Ayrıca temanın butonları, asker postalı, tanklar ve demir parmaklıklar ardındaki sözlük logosu da bir hayli dikkat çekiyor.

Sitenin kurucu ve yöneticilerinden Ubeyit Hatipzade temayla ilgili;
"Bu ülkede kafasını başörtülülere, alnında secde izi olanlara takanlar darbe yapmayı bir meziyet bildi. Başı sıkışan, daha doğrusu canı sıkılan bu ülkenin ne evladına, ne imajına, ne maddi kaynaklarına acımadan bütün varlığıyla, laikliği koruma kılıfında darbe sevdalısı oldu. İnananları ‘mürteci’ diye yaftalamak, iktidarın muhafazakar kanattan olmasını sindirememek, başörtüsünün kamusal alana giremeden köşke girmesini kabullenememek ve dolayısıyla darbe hülyalarına dalmak bir güruhun hobisi oluverdi. Ancak artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; hem inançlı hem vatanperver olan bizler, postal seslerine, tanklara geçit vermeyeceğiz. Mürteci, özüne dönen demek aslında; biz Mürteci Sözlük olarak inanıyoruz ki ‘her şey aslına rücû edecek’ ve bundan yüzyıllar önce nasıl Rum, Ermeni, Kürt, Türk, Alevi, Sünni her ne olursa olsun herkes bir arada yaşadıysa, tıpkı o günlerdeki gibi 2 binli yıllarda da bunu başaracağız. Gerçek özgürlük ve adalet zemininde, din ve vicdan hürriyetinin tam temini ile 70 milyon el ele olacağız. Paylaşamayacak bir şeyimiz yok, bu vatan hepimizin, bu bayrak hepimizin. Çok renkli bir ülke olan Türkiye, renklerin ahengi ile emsallerine örnek ve her yönüyle gelişmiş, güçlü bir ülke olacak. İşte tüm bu ideallerimizin gerçek olması için, modern, post-modern her ne olursa olsun hiçbir darbeyi unutmadık, unutmayacak ve unutturmayacağız. Tarihin tekerrür etmemesi için tarihimizdeki utanç vesikaları olan bu darbelerden azamî dersi alacak, alınması için çabalayacak ve her daim bu tür oyunlara karşı uyanık ve dirençli olacağız. Bütün dileğimiz Türkiye’nin yaşanır bir ülke olarak varlığını ve bütünlüğünü muhafaza etmesidir." açıklamasını yaptı.

Sözlükte 600'ün üstünde yazar, 70.000'in üstüne yorum bulunuyor. Sözlük kurucuları ise, kapılarının her görüşten yazarlara açık olduğunu ifade ediyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.