Kanal D’de rezillik TRT’de güzellik

Kanal D’de rezillik TRT’de güzellik
Bu akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandili’ni hiçe sayan Doğan Grubu, Kanal D televizyonunda yayınladığı bir kişinin, yengesi ile olan gayri ahlâkî ilşkisini konu edinen ve yatak sahneleri ile tepki çeken Aşk-ı Memnu dizisini yayından kald

ÜSAME KARAKIŞ'IN HABERİ...

RTÜK’e en çok şikâyet edilen dizi olma unvanına sahip olan Aydın Doğan’ın Kanal D televizyonunda yayınlanan Aşk-ı Memnu dizisi, İslâm âleminin önemli günlerinden olan bu akşam idrak edeceğimiz Mevlid Kandili günü yayınlanacak.

RTÜK’E EN ÇOK ŞİKÂYET EDİLEN DİZİ
Ekrana geldiği günden beri birçok kesimin tepkisini çeken ve bir gencin yengesi ile yaşadığı gayrimeşru ilişkiyi konu edinen Türkiye’de ‘ensest’ ilişkileri barındırma özelliğine sahip olan Aşk-ı Memnu dizisinin yayınlanmasına tepki göstererek, televizyon kanalını arayan vatandaşların, ‘izlemek istemiyorsanız, başka bir kanala bakın’ tepkisiyle karşılaştıkları öğrenildi.

Yayın akışı ile ilgili bir değişiklik olup olmadığı yönünde bilgi almak için aradığımız Kanal D televizyonu yayın sorumluları, Mevlid Kandili akşamı dizinin yeni bölümünün değil, tekrarının ekrana getirileceği bilgisini verdiler.
Diğer taraftan TRT’de ise İslâm dünyasının önemli merkezlerinden canlı bağlantılar ile Müslümanların gönülleri fethedilecek. Geçtiğimiz yıl Saraybosna-Kerkük-Girne ve İstanbul'dan canlı mevlid programı yayınlayarak gönüllerde taht kuran TRT, bu yıl da Ravza-i Mutahhara başta olmak üzere İslâm dünyasının en önemli merkezlerinden canlı mevlid yayını gerçekleştirecek.

BARDAKOĞLU, KAHİRE’DEN VAAZ VERECEK
Bu arada, Mevlid Kandili dolayısıyla TRT, İstanbul Eyüp Sultan Camii merkez olmak üzere, bu yıl 5 ayrı ülkeden canlı bağlantılar gerçekleştirecek.

Tataristan'ın Kazan, Mısır'ın Kahire, Makedonya'nın Üsküp, Irak'ın Kerkük ve Suudi Arabistan'ın Medine kentlerinden bağlantıların yapılacağı programda, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu da Kahire'deki Hüseyniye Camii'nden canlı bağlantı aracılığıyla vaaz verecek.

Mevlid Kandili Programı, bu akşam 19.30-22.30 saatleri arasında TRT 1, TRT AVAZ ve TRT 6'dan yayınlanacak.

RAVZA-İ MUTAHHARA’DAN MEVLİD YAYINI
Geçtiğimiz Mirac Kandili'nde Kudüs'ten canlı mevlid yayını gerçekleştirmeyi başararak bütün Müslümanların duasını alan TRT, bu yıl da ilk kez Medine’den, Mescid-i Nebevi'den mevlit yayını yaparak, Müslümanların Perşembe gecelerinin abad olmasında önemli bir iş gerçekleştirecek. Ravza-i Mutahhara'dan bugüne kadar hiç mevlid yayını yapılmadı. TRT, bu yayını ile başarılması güç bir işe imza atacak.

***

“Mevlid Kandili’nde Kur’an ve sünnetle buluşalım”
Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, “Mevlid Kandili’nde, Kur’an’la ve Peygamberimiz’in (s.a.v) sünneti ile buluşalım. Peygamber Efendimiz’i daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı onun sevgisi ile yetiştirelim” dedi. Mevlid Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Bardakoğlu, Peygamberimiz’in (s.a.v) Hicri takvime göre doğumu vesilesiyle kutlanan Mevlid Kandili’nin, 25 Şubat Perşembe gününü cumaya bağlayan gece (bu gece) idrak edileceğini kaydetti.

“PEYGAMBERİMİZİ DAHA YAKINDAN TANIYALIM”
Günümüzde ‘dünya meşgalesi ve heveslerinin bütün hayatı ve geleceği ipotek altına aldığını kaydeden Bardakoğlu, Kur’an ve sünnetin insanları sıradan bir canlı olmaktan kurtarıp, aslına döndüren bir çağrı olduğunu vurguladı. Bardakoğlu, şunları kaydetti: “Bize kendimizi, Rabbimizi ve varoluşun sırrını tanıtan bir hakikat bilgisi olarak, 14 asırdır bizleri korumuş, dünya hayatının engebeli yolculuğunda dimdik ayakta durmamızı ve dosdoğru yol üzere yürümemizi sağlamıştır. Öyleyse Mevlid Kandili’nde Kur’an’la ve Peygamberimiz’in (s.a.v) sünneti ile buluşalım, onları evimize misafir edelim, Peygamber Efendimiz’i (s.a.v) daha yakından tanıyalım, çocuklarımızı O’nun sevgisi ile yetiştirelim, Kur’an-ı okuma ve anlamayı ibadet, yaşamayı hayatımızın gayesi edinelim. O’nu ve insanlığa getirdiği en büyük hediye olan Kur’an’ı yakından tanımamıza ve çağrısı etrafında birleşmemize vesile olmasını Yüce Mevlâ’dan niyaz eder, vatandaşlarımızın, soydaşlarımızın ve bütün İslâm âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.”

Bu arada, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da “Mevlid Kandili’nin oluşturduğu manevi iklimin bir fırsat olduğunu, ayrılıkların, kırgınlıkların bir kenara bırakılarak ortak değerlerin güçlendirilmesi gerektiğini” bildirdi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.