Oktay Ekşi’ye paşa kıyağı

Oktay Ekşi’ye paşa kıyağı
Türkiye’yi 28 Şubat baskı sürecine götüren yıllarda Ergenekon sanığı Veli Küçük ile Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi’nin yakın ilişkisini ortaya koyan çok önemli bir bilgi ortaya çıktı. Memleketi Ordu Mesudiye’deki Keyifalan Yaylas

HALİL CÖMERT'İN HABERİ...

EKŞİ’Yİ PAŞALAR GİBİ KORUYAN KİŞİ; VELİ KÜÇÜK
Oktay Ekşi’nin evini koruması için 8 asker görevlendiren kişinin ise, dönemin Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Veli Küçük olduğu anlaşıldı. Oktay Ekşi, memleketi Mesudiye’deki Keyifalan Yaylası’nda bulunan yayla evinde keyif çatarken kapısında 8 asker diken Veli Küçük, şimdi Ergenekon davasında sanık olarak yargılanıyor. Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Küçük’ün, Oktay Ekşi’nin kapısında biri uzman çavuş olmak üzere 8 askerle nöbet tutturması, sadece güvenlik nedeniyle açıklanmayacak bir hadise olarak yorumlanıyor. Polis koruması olduğu bilinen Oktay Ekşi’nin, Karadeniz gibi sakin bir bölgede neden asker korumasına ihtiyaç duyduğu ise merak ediliyor.

KUMANYALARI, HER GÜN MESUDİYE’DEN GİTTİ
Bundan 14 yıl önce Oktay Ekşi’nin kapısında nöbet tutan 1975/4 tertip askerlerin kumanyasının her öğün düzenli olarak Mesudiye İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gönderildiği bilgisine de ulaşıldı. Ekşi, askerlerin yemeklerini bile vermemiş. Karakoldan askerlere her gün mazot yakılarak yemek gönderilmiş. Veli Küçük’ün komuta ettiği bölgede Oktay Ekşi’nin kapısında nöbet tutan askerler ile onlara her öğün karavana yetiştirmek zorunda olan arkadaşları, o gün bir anlam veremedikleri şu sorunun cevabını bugün daha iyi anlıyorlar. Ekşi’nin kapısında nöbet tutan askerlerden S.E, “Oktay Ekşi, yaylasında tatil yaparken biz jandarmalar kapısında nöbet tutuyorduk. O dönem komutanımız Veli Küçük’tü. Volkswagen şenliğine gelip bir hafta yaylada kalan Ekşi’nin kapısında bir manga asker bekledi. Kapıdaki askerlerin yemeği ise karakoldan geldi” dedi.

Konu ile ilgili kendisine yazılı soru gönderdiğimiz Oktay Ekşi ise sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.