Balyoz soruşturmasında şok gelişme

Balyoz soruşturmasında şok gelişme
“Balyoz Darbe Planı’nın hayata geçirilmesi doğrultusunda düzenlenen seminerdeki notların TÜBİTAK, Askeri Savcılık ve adı gizli tutulan bir üniversite tarafından inceletildiği belirtildi. Her üç kurumun bilirkişilerinin verdiği rapora göre, bel

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

TÜBİTAK, Askeri Savcılık ve adı gizli tutulan bir üniversitenin Balyoz Darbe Planı’nın hayata geçirilmesi doğrultusunda düzenlenen seminerdeki notları incelediği ve bu notların orijinal olduğunu tespit ettiği belirtildi.

Ege Ordusu’nda istihbarat Albayı olan muvazzaf subay Mehmet Yoleri’nin avukatı Murat Bülent Hattatoğlu da söz konusu gelişmeyi doğruladı. “Balyoz Darbe Planı’’nda ifade veren muvazzaf subay Mehmet Yoleri’ye “Lahika’’ adlı belgede imzası olduğu ve bu yönde sorular sorulduğu kaydedildi. Söz konusu belgede sivil toplum kuruluşlarının hedef aldığının iddia edildiği öne sürüldü. “Lahika’’ belgesinin adli emanetten getirtilerek, muvazzaf subay Mehmet Yoleri’ye gösterildi. Yoleri’nin de ses kaydının alındığı belirtildi.

SANIKLARIN SES KAYITLARI ALINIYOR
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli asker ve muvazzaf subayların ses kayıtlarının alındığı ortaya çıktı. Söz konusu ses kayıtlarının Balyoz Darbe Planı seminerde yapılan konuşmalarla karşılaştırıldığı öğrenildi.

Muvazzaf albay Abdullah Zafer Arısoy’un avukatı Eda Salman, gözaltına alınan diğer muvazzaf subaylarla birlikte müvekkilinin ses kaydının alındığını açıkladı. Salman, ses kayıtlarının İstanbul Adliyesi’nde bulunan teknik ekip tarafından alındığını ve daha sonra seminerde yapılan konuşmalarla karşılaştırılacağını söyledi.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.