Vakit'e ödül!

Vakit'e ödül!
ASKON Genel Kurul toplantısında ASKON İletişim Ödülleri de sahiplerini buldu. Vakit gazetesi de "en iyi röportaj" dalında ödüle layık görüldü.

ÜSAME KARAKIŞ...

ASKON 6. Olağan Genel Kurulu, Cevahir Otel ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Genel kurula; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra, Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Muammer Güler, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, Devlet eski Bakanı Teoman Rıza Güneri, gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Mustafa Karahasanoğlu ve çok sayıda işadamı katıldı.

“ANAYASA’YI TOPTAN DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN DEĞİL”
Genel kurulda işadamlarına seslenen Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Anayasa değişikliği konusuna değindi. Anayasa’yı toptan değiştirmenin mümkün olmadığını söyleyen Başbakan Erdoğan, bazı değişiklikler için millete gideceklerini söyledi. ‘Kurucu Meclis’ fikrinin ortaya kasıtlı atıldığını belirten Erdoğan, “Bu fikir, siyasetçinin kendini inkâr etmesi olur. Bu Meclis’te Anayasa değişikliği yapacak insan yok mu?” şeklinde konuştu. Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin ayrı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, Yargı’nın sürekli Yürütme’nin önünü tıkamasından şikâyet etti.

“TÜRKİYE, PATİNAJ DEVRİNİ AŞTI”
“Hukuk yalama olmaz” diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye patinaj devrini aştı. 7 yıl öncesi bu ülkede milli gelir nerede idi, bu dönemde nerede? Bunun değerlendirmesini yapmayacak mıyız? İşadamları olarak kendinizi değerlendirin. Her atılan adıma karşı çıkmak, ülke hayrına değildir. Ülke hayrına atılan adımlar, muhalefet engellemesiyle karşılaşıyor. Cin şişeden çıkmış; ‘ne istiyorsun?’ diye sormuş. ‘Yalnız, sana verdiğimin 2 katını komşuna vereceğim’ diye de eklemiş. Adam ‘bir gözümü kör et’ demiş. Bizdeki muhalefet de böyle...”

“EVİNDE BİR TAS ÇORBA KAYNAMAYAN İNSANLAR VAR”
Muhalefetin söylentilerle gensoru önergesi verdiğini ve gensoru mekanizmasının Türkiye'de yalama olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Ana Muhalefet ‘hukuk yalama oldu’ diyor. Hukuk yalama olmaz, hukuk doğuştan gelen haklardır. Ayrıca, ihtiyaç sahiplerine sırtımızı dönemeyiz, bu ülkede, evinde bir tas çorba kaynamayan insanlar var. Bunlar, bundan önceki yanlış uygulamaların sonucu. Ben gittiğim her ilde Bakanları, o ilin vekillerini, valisini yanıma alıyorum ve temsili de olsa bazı aileleri ziyaret ediyorum. Bu insanların sorumluluklarını sırtımızda taşıyoruz” diye konuştu.

VAKİT’E “EN İYİ RÖPORTAJ” ÖDÜLÜ
Genel Kurul toplantısında ASKON İletişim Ödülleri de sahiplerini buldu. Arkadaşımız M. Mustafa Uzun, “Yılın en iyi röportajı ödülü”ne lâyık görüldü. Ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan M. Mustafa Uzun’u, Başbakan Erdoğan tebrik etti ve başarılarının devamını diledi. Mustafa Uzun, “Helal gıda Müslüman’ın olmazsa olmazıdır” başlıklı söyleşisi ile bu ödülü aldı.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.