İkna Odası tanıkları meclisteFOTO

İkna Odası tanıkları meclisteFOTO
CHP'li Serter yönetici olduğu dönemde İstanbul Üniversitesi'nde "ikna odası kurulmadı" dedi. BDP üç tanığı Meclis'e getirdi.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter'in Rektör Yardımcılığı yaptığı dönemde İstanbul Üniversitesi'ndeki ikna odası tartışmaları bitmiyor. Serter İçişleri Bakanı Beşir Atalay’la ilgili gensoru görüşmelerinde "İkna odaları" yok dedi. BDP’li milletvekilleri "ikna odası mağduru” eski üç öğrenciyi Meclis’e getirdi.

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız ve Ufuk Uras yanlarında üniversitelerde türban yasağı uygulandığı dönem “ikna odalarına” alınan üç öğrenciyle birlikte basın toplantısı düzenledi. Toplantıyı öğrencilerin avukatlığını yapan AK Partili Hüsnü Tuna da izledi.

Öğrenciler Nur Serter’in yönetici olduğu İstanbul Üniversitesi’nde ikna odalarına nasıl alındıklarını anlattı. Öğrencilerin anlatımına göre üniversite girişinde kapıda karşılanıyorlar. Ardından içeri bir odaya davet ediliyorlar. Burada üzerlerinde Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yelekleri giymiş kişiler öğrencileri üniversitenin türban kurallarına uyacaklarına yönelik bir metni imzalamaları yönünde ikna etmeye çalışıyor.

SERTER NE DEMİŞTİ?
Uzun yıllar önce İstanbul Üniversitesinde tartışma konusu olan İkna odaları İçişleri Bakanı Beşir Atalay hakkında verilen gensoru görüşmelerinde gündeme gelmişti. BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız Serter'in ikna odalarında öğrencileri nasıl etkilemeye çalıştığı eleştirisinde bulunmuş, Ergenekonla ilişkili imasında bulunmuştu. Yıldız’ın sözleri üzerine kürsüye çıkan Serter “Bu iftarıdır. 608 fezleke var benimle ilgili fezleke varsa ispatlasın. Kendisine dava açacağım. Sorgu odası açılamamıştır. Acınacak haldesiniz. Eğer bu iddia edildiği gibi sorgu odası olsaydı bir dava açılırdı ama bir dava açılmadı. Bilgilendirme amaçlı bir çalışmadır. Siz buradaki hezimetten dolayı genç kızlarımızın başlarını açıp üniversiteye girmelerinin hezimetinden dolayı 10 yıldır bunu söylüyorsunuz” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.