Balyoz DYP'yi de çarpmış!

Balyoz DYP'yi de çarpmış!
Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, darbelerden en fazla zarar görenin kendi partileri olduğunu, Balyoz darbe planında adı geçenlerin gözaltına alınmasının insan haklarına aykırı olduğunu öne sürdü.

Çetin Özaçıkgöz, DYP Antalya İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Eski yöneticileri tarafından sendeletilen Kırat'ın yeniden şahlandığını ifade eden Özaçıkgöz, seçim yarışına girecek 60 siyasi parti arasında ilk 4 içinde olduklarını ileri sürdü. Seçimlere gireceklerini ilan etmedikleri için anketlerde yer almadıklarını belirten DYP Genel Başkanı, anketlerde yer almalarıyla birlikte tablonun değişeceğini ileri sürdü. Özaçıkgöz, kaybettikleri oyları yeniden kazanacaklarını savundu. 

Özaçıkgöz, bir soru üzerine Balyoz planıyla ilgili gelişmeleri hükümetin gündem değiştirmeye yönelik çabaları olarak değerlendirdi. Ülkenin gerçek gündeminin ekonomik olduğunu belirten Özaçıkgöz, Türkiye'nin, 'gülmesini unutan insanlar diyarı' haline geldiğini iddia etti.

Darbelerin en çok kendi partilerine zarar verdiğini, bir başbakan ve 2 bakanın şehit verdiklerini hatırlatan Özaçıkgöz, "Darbecilerle uğraşılırken askerin moralini çökertmeye kimsenin hakkı yoktur. Ne yargının hakkı vardır, ne icra mevkiindeki hükümetin hakkı vardır." dedi.

Yapılan yanlışların aydınlatılmasını isteyen Çetin Özaçıkgöz, gözaltına alınanların sağlıklı ifade veremeyeceklerini ileri sürerek, bu durumun insan haklarına aykırı olduğunu savundu.


(CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.