ETÖ'yü ihbar eden Savcı'ya 'Baba' suikasti!

ETÖ'yü ihbar eden Savcı'ya 'Baba' suikasti!
Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını ihbar eden İliç eski SavcısıBayram Bozkurt'a yönelik bazı subayların 'ava giderken suikast' planıyaptıklarının ortaya çıkması, Amerika'da Sicilya kökenli bir mafyaailesinin yaşamının anlatıldığı Francis Ford Cop

Bozkurt'a yönelik düşünülen 'ava giderken suikast' planı gerçekleşemezken, Baba filminde Michael Corleone (Al Pacino), kendisine ihanet eden kardeşi Fredo'yu (John Cazale) balık avına çıkarken öldürtüyor. Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasıyla ilgili olarak hazırlanan iddianamede gizli tanık Munzur, bazı subayların İliç Savcısı Bayram Bozkurt'u birlikte ava çıkarken öldürmeleri için teklifte bulunduğunu belirtmişti.

MEHMET NEDİM ASLAN'ın haberi...

Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını ihbar eden İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt'un, bu ilde görev yapan komutanlar tarafından ava çıkarken öldürtülmek istendiğinin ortaya çıkması, Marlon Brando ve Al Pacino'nun başrollerini oynadığı, Francis Ford Coppola'nın yönettiği “Baba” filmindeki suikast planını hatırlattı.

KARDEŞİNİ AVA ÇIKTIĞINDA ÖLDÜRTÜYOR
Amerika'da yaşayan İtalyan kökenli bir mafya ailesinin hayatının anlatıldığı Baba filminin ikinci bölümünde, babasının (Marlon Brando) ölümünden sonra Corleone ailesinin reisi olan Michael Corleone (Al Pacino), Küba'da kendisine ihanet eden kardeşi Fredo'yu (John Cazale) ava çıkarken öldürtüyor. Küba'da aile reisi kardeşi Michael'ın planlarını rakiplerine bildiren Fredo, annesinin ölümü üzerine yeniden eve dönüyor ve kardeşi tarafından sözde affediliyor. Annelerinin ölümünden sonra Michael, adamlarından Al Neri'ye (Richard Bright) Fredo'yu öldürme emri veriyor. Fredo, Al Neri ile balık avına çıkarken kafasına kurşun sıkılarak öldürülüyor.

MAFYA FİLMİNDEN Mİ ESİNLENDİLER?
Gelmiş geçmiş en iyi filmler arasında sayılan Baba filmindeki 'ava giderken suikast' olayının bir benzeri,  Erzincan'daki Ergenekon yapılanmasını ihbar eden İliç eski Savcısı Bayram Bozkurt'a da yapılmak istendiği gizli tanık ifadelerinde yer almıştı. Gizli tanıklardan Munzur, komutanların kendisine Bozkurt'la birlikte ava giderken öldürmeleri ve buna kaza kurşunu süsü vermeleri için teklifte bulunduğunu belirtmişti.

İÇKİ SOFRASINDA KOMPLO PLANI
Erzincan'daki Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in birinci ve ikinci şüpheli olarak yer aldığı Erzincan'daki Ergenekon iddianamesine gizli tanık Munzur, Savcı Bayram Bozkurt'a suikast yapmak isteyen subayların kendisini ve ilçede beden öğretmeni olarak görev yapan arkadaşı İ.'ye teklifte bulunduklarını söylemişti. Munzur, bir akşam içki sofrasında birlikte oldukları bir üst düzey komutanın kendisine ve arkadaşı İ.'ye Savcı Bozkurt'a komplo kurmaları için baskı yaptığını şu şekilde anlatıyor:

SAVCIYI TUZAĞA DÜŞÜRME PLANI
 "Bu komutan bana ve İ.'ye 'Size bir iş veriliyorsa adam gibi yapın. Niye adam gibi iş yapmıyorsunuz? Malzeme sorun değil. Bomba mı istiyorsunuz, uyuşturucu mu istiyorsunuz, silah mı istiyorsunuz? Her şey hazır yeter ki siz istediğimizi yapın. Bu savcıyı ortadan kaldırın. Size mühimmat verelim, bu mühimmatı av yapacağınız yere önceden gidip gömün. Sonra savcıyla beraber o mahalde avlanırken biz baskın yapalım. Bu mühimmatlarla birlikte savcıyı alalım. Siz de ifadenizde bu mühimmatları savcının gömdüğünü söylersiniz. Yeter ki bu savcıyı düşürün. Bütün büyükler bu masada bunların hepsi paralı adamlar bütün istedikleriniz ye-rine gelecek' diyerek kızdı"

AVA ÇIKARKEN ÖLDÜRÜN!
Kendisinin bu teklife sinirlendiğini ve bu yüzden masadan kalktığını söyleyen gizli tanık Munzur, devamında, "Daha sonra İ. ile konuştuğumda bu komutan İ.'ye 'Oğlum bir savcıyı düşüremiyorsunuz. Beraber ava gidiyorsunuz. O kadar birlikte vakit geçiriyorsunuz. Av esnasında kaza süsü vererek savcıya bir mermi sıkamıyor musunuz?' di-yerek kızmış" şeklinde ifadeleri yer alıyor.

HABERVAKTİM.COM/ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.