Aleviyim ama!

Aleviyim ama!
Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve GATA’da tedavigören Jandarma İstihbarat Dairesi eski Başkanı Tuğgeneral LeventErsöz’e ait olduğu ileri sürülen ses kaydında tartışmaların odağındakiisim olan HSYK Başkanvekili Kadir &O

TURGAY AKTÜRK'ÜN HABERİ...

VAKİT İDDİALARI ÖZBEK’E SORDU

Vakit, Levent Ersöz’ün “HSYK başkanvekili Alevidir” iddialarını Özbek’e sordu. İddiaları doğrulayan Özbek, “Benim inançlarımı herkes bilir. Ben de zaten inkar etmiyorum. Gizleme gayreti içerisinde değilim. Hiçbir zaman inançlarımla hukuku birbirine karıştırmadım. İnançlar ayrı değerlendirilmelidir” dedi.

HÜKÜMETE KARŞI...

Ergenekon’un kara kutusu Ersöz’ün, “Öyle kuru gürültüye papuç bırakacak bir tip değildir” diye övdüğü Özbek, Hükümetin HSYK’nın reforma tabi tutulmasına yönelik çalışmalarıyla ilgili olarak da, bu tür çalışmaları doğru bulmadığını öne sürdü. Özbek, “Bu ortamda böyle bir çalışmaya gerek yok. Bu işler kavgayla gürültüyle olmaz. Böyle bir zamanda olmaz bu işler. Biz bu konuyu daha önce de gündeme getirdik. Kendi aramızda da konuştuk. Yargı bağımsız olsun diye bas bas bağırdık. Bunun mücadelesini verdik, konuştuk, söyledik. Ama şimdi hemen bu işi çözelim mantığıyla olmaz” diye konuştu.

“HUKUK SÜZGECİNDEN GEÇİRİYORUZ” İDDİASI

“Biz bir hukukçu olarak ilgileniyoruz bu konularla, siyasetçi olarak değil” ifadelerini kullanan Özbek, “Yaptığımız işler siyaset bağlamında değerlendirilmiyor. Gerekli hassasiyeti gösteriyoruz. Bizim yaptığımız işler hükümetin ya da muhalefetin ya da başka bir grubun beklentilerini karşılamayabilir. Bu bizi bağlamaz. Biz hukuk süzgecinden geçirerek çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.