Turgut Kazan’ın tutarsızlığı

Turgut Kazan’ın tutarsızlığı
‘Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, resmî evrakta sahtecilik, tehditve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarındanhakkında dava açılan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’inavukatlığını yapan Turgut

KENAN KIRAN'IN HABERİ...
Ergenekon Terör Örgütü’nün Erzincan yapılanmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatlığını yapan Turgut Kazan’ın çetelere yönelik farklı yaklaşımını gözler önüne seriyoruz. ‘Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, resmî evrakta sahtecilik, tehdit ve hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek’ suçlarından hakkında dava açılan tutuklu sanık İlhan Cihaner’i savunan Turgut Kazan, geçmişinde Susurluk çetesinin ortaya çıkması için çalışmış! Turgut Kazan, “Bütün çeteler ortaya çıkana kadar Susurluk’u unutmayalım, unutturmayalım” beyanında bulunmuş.

“SUSURLUK’U UNUTMAYALIM, UNUTTURMAYALIM”
Susurluk kazasından sonra kurulan ve Turgut Kazan, Ankara Cumhuriyet eski Başsavcsı Nazmi Şarvan, Yargıtay emekli üyesi Çetin Aşçıoğlu ve Prof. Dr. Korkmaz Alemdar’dan oluşan Temiz Toplum İzleme Kurulu’nun 21 Mart 1997 tarihinde açıkladığı bildiride; “Susurluk’u unutmayalım, unutturmayalım. Pisliği temizlemek, demokrasiyi ve hukuk devletini gerçekleştirebilmek için hepimize görev düşüyor. Hep beraber Susurluk’un takipçisi olalım. Bütün çeteler ortaya çıkana kadar Susurluk’u unutmayalım, unutturmayalım” ifadeleri kullanılmıştı.

“SİS PERDELERİ KALDIRILMALI”
Temiz Toplum İzleme Komitesi’nin 17 Aralık 1996 tarihinde yaptığı açıklamada ise, Susurluk olayının, hukuk dışı, karanlık, yolsuz iş ve eylemlerin önündeki sis perdesinin kaldırılması yolunda etkinliğini ve güncelliğini koruduğu belirtilerek, şöyle denilmişti: “(....) Bakanlık görevinden kendi isteği dışında ayrılmak zorunda kalan; Susurluk olayı içinde ve dışında hukuk dışı karanlık işlere şu ya da bu kapsamda karıştığı yolunda güçlü duyumların öznesi olan Sayın Mehmet Ağar’ın dokunulmazlığının kaldırılmasının, kamuoyunun beklentilerini doyuma ulaştıracağı söylenebilir. (...) Bazılarına abartılı görünse de basının, yüksek özen ve duyarlılık içinde sorunun üzerine giderek görevini yapması olumlu bir davranıştır. Üst düzey emniyet yetkilisinin de açıkladığı gibi ‘basın bu konu üzerine gitmeseydi, olayın yalın bir trafik kazası olayı olarak kapatılması’ kaçınılmazdı.”

KENDİSİ “MİLİTAN”, MÜVEKKİLİ “EŞKIYA” DEMİŞTİ
Turgut Kazan, özel yetkisi Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından alınan Erzurum Savcısı Osman Şanal için “militan” ifadesini kullanmış. İlhan Cihaner de, makam odasının aranması sırasında Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ı ‘ne yaptığının farkında olmamakla’ suçlamış, mahkemenin arama kararını ise ‘eşkıyalık’ olarak yorumlamıştı.

SAVCIDAN KAZAN İÇİN SUÇ DUYURUSU
Öte yandan, Savcı Osman Şanal, tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in avukatı Turgut Kazan hakkında suç duyurusunda bulundu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.