Dursun Çiçek’in umudu HSYK!

Dursun Çiçek’in umudu HSYK!
‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın altında imzasının bulunduğubelgelenen Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek’in, Hakimler veSavcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) dört defa başvurduğu ortaya çıktı.

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Dursun Çiçek adına stajyer Avukat İrem Çiçek açıklamada bulundu. Dursun Ççek’in kızı da olan İrem Çiçek, müvekkilinin delil olmadan kısa süreli de olsa tutuklanmasına neden olan Savcı ve Hakimler hakkındaki Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) dört kez tekrarlanan suç duyurusunda bulunduğu, söz konusu başvurularının sekiz aydır sonuçlandırmadığını açıkladı.

“BU GİZLİ EL KİMİN ELİ”


Avukat İrem Çiçek, Ergenekon sanıklarının savunmasını yaptığı ODA TV adlı internet sitesine babası Dursun Çiçek'le ilgili açıklamalarda bulundu. İrem Çiçek, “Defalarca talep edilmesine rağmen; plan üzerinde, parmak izi, kağıt, mürekkep, bilgisayar ve yazıcı, ibarcının gönderdiği zarfta ve planda aynı şekilde parmak izi, tükürük, hangi postahanaden gönderildiği, yazıların ve kağıdın kullanılma tarihi gibi diğer incelemeler neden yapılmıyor? Bir gizli güç gerçeklerin ortaya çıkmasını ve ısrarla talep edilen imza dışındaki analizlerin yapılmasını önlüyor? Bu güç, bu gizli el kimin eli?” diye sordu.

“İMZAM, TAKLİT MAKİNASI KULLANILARAK İTİNAYLA KOPYALANDI”

İrem Çiçek, şunları söyledi:

“Sadece imza analizleri yapılıyor. Çünkü müvekkilimin imzası teknik imkanları ve yetkileri fazla olan birileri tarafından o kağıt parçasına imza taklit makinası kullanılarak itina ile kopyalandı. O yüzden o ıslak imzalı sahte planda tek gerçeğe yakın olan şey, çok iyi takit edilmiş olan imzadır. Bu komployu hazırlayanlar ve bu oyuna destek verenler işte bu gerçeği çok iyi bildikleri için sadece imza gündemde tutuluyor.

Bakın raporlara, gazete başlıklarına, varsa yoksa ıslak imza, başka bir sorgulama yok. En son yine önce bir gazeteden öğrendiğimiz Jandarma Kriminal Raporun açıklanması, soruşturmanın gizliliğinin alenen ihlal edilmesi, yani suç üstü hali değil de nedir?

Raporda imza ile ilgili alt başlıklarda her şey müvekkilimin imzasına benziyor diye değerlendirilirken, neden sonuçta da imza müvekkilimin imzasına benziyor denmiyor da eli ürünü olduğu kanaati yazılıyor.

Kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi adına bahse konu raporların tamamının açıklanmasını istiyoruz. Öyle içinden seçilmiş özel bölümlerin yargısız infaz için bazı gazetelere sızdırılmasını nefretle kınıyoruz.

Yasal olarak bu suçları soruşturmak zorunda olan Cumhuriyet Savcıları ve diğer kamu görevlileri niçin görevlerini yapmıyor ve yargısız infazların devam etmesine göz yumuyor?”

JANDARMA KRİMİNAL RAPORU

Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı belirtilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinin ıslak imzalı hali ile ilgili Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nın yürüttüğü inceleme tamamlanmış, Jandarma Kriminal Laboratuvarı'nda yapılan incelemede, belgedeki ıslak imzanın "Dursun Çiçek'in eli ürünü olduğu" ifade edilmişti. Genelkurmay Askeri Savcılığı da, söz konusu rapor üzerine Dursun Çiçek’in tutuklanmasını istemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.