Bu da İmam Hatiplilere balyoz planı

Bu da İmam Hatiplilere balyoz planı
Vakit, 28 Şubat döneminde orta kısımları kapatılıp binaları gasp edilenİmam Hatip Liseleri’ne reva görülen zulmün perde arkasında neleryaşandığını belgeliyor. Adı 28 Şubat Valisi’ne çıkan dönemin İstanbulValisi Erol Çakır başkanlı

HÜSEYİN KULAOĞLU'NUN HABERİ...

28 Şubat döneminde İmam Hatip Liseleri’ni bitirmek için neler planlandığı gün yüzüne çıkıyor. Vakit, binaları gasp edilen İmam Hatip Okullarına reva görülen zulmün perde arkasına ışık tutacak çok önemli bir belgeyi açıklıyor.

Belgeye göre İstanbul’da, adı “28 Şubat Valisi”ne çıkan Erol Çakır başkanlığında toplanan “İl Emniyet Komisyonu”, İmam Hatip Liseleri’ne darbe vurma kararları alıyor.

Üstelik İmam Hatip Liseleri Türkiye Cumhuriyeti’nin temel niteliklerine karşı yürütülen rejim aleyhtarı irticai, yıkıcı ve bölücü faaliyetler kapsamında değerlendiriliyor. Bu sözde tehdide karşı yeni önlemlerin saptanması gerektiği belirtiliyor. Bu amaçla kurulan komisyonun 2 Ekim 2000 günü Saat: 13.30’da Çağaloğlu Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu’nda gerçekleşen toplantısına, dönemin 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüseyin Göksu, Merkez Komutanı Tuğgeneral Gafur Aksu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Nurettin Çelik, İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcı Vekili Muzaffer Yalçın, İstanbul Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanı Kubilay Günay, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Deniz Kurmay Kıdemli Albay Vedat Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay H. İbrahim Tüysüz, İl Emniyet Müdürü Kazım Abanoz ve İlçe Kaymakamları katılıyor.

İMAM HATİP LİSELERİ’NİN BİTİRİLMESİ İSTENİYOR
Toplantı sonrasında İstanbul Valiliği Emniyet Müdürlüğü tarafından, 6 Ekim 2000 günü 4 maddeden oluşan bir dizi karar alınıyor. 2000 / 07 nolu “çok gizli” ibaresi bulunan kararlara bakıldığında, 28 Şubat döneminde sakallı ve başörtülü olan devlet memurlarının neler yaşadığı ile İHL’lere neler yapıldığı ortaya çıkıyor. Toplantıda İHL’lerin bitirilmesi isteniyor.
Toplantıda devlet memurları ile ilgili alınan kararda, belediyelerde çalışan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi amir ve memurların kılık-kıyafet mevzuatına uygun giyinmelerinin sağlanması isteniyor. Kararın devamında, devlet memuru olmayanların bile kılık-kıyafet yönetmenliğine uygun olmasının sağlanması belirtiliyor.

İLÇE KAYMAKAMLARI İHL’LERİ ARAŞTIRSIN

Toplantıda alınan diğer kararların üçü ise İmam Hatip Liseleri’ne ayrılmış. Kararda, İlçe Kaymakamlıklarının sorumluluk bölgelerinde bulunan İmam Hatip Liseleri’nin mülkiyet ve tahsis durumları gözden geçirilerek, mülkiyetlerinin özel idare veya Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmesi yönünde çalışmalar başlatılması ifade ediliyor.

İmam Hatip Liseleri ile ilgili olan diğer maddede ise İHL bina ve müştemilatı içerisinde faaliyette bulunan her türlü dernek, vakıf ve okul aile birliği gibi birimler ve bunların lokal, büro, kantin ve benzeri kuruluşların okul dışına çıkartılması isteniyor. Son maddede ise İstanbul ilinde faaliyette bulunan ve yeterli ilgiyi bulamadığı için eksik kapasite ile eğitim ve öğretimine devam eden İmam Hatip Liseleri’nin boş kapasitelerinin başka bir öğrenim dalı için kullanılıp kullanılamayacağının İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce araştırılması söyleniyor. Kararların altında toplantıya katılan üst düzey yetkililerin imzası bulunuyor.

6 Ekim 2000 günü alınan ve “Çok Gizli” ibaresi ile yazılı hale getirilen kararlar arasında, İHL binalarına milli eğitim tarafından el konulması, İHL bina ve müştemilatı içerisinde faaliyette bulunan her türlü dernek, vakıf ve okul aile birliği gibi birimler ve bunların lokal, büro, kantin ve benzeri kuruluşların okul dışına çıkarılması, İHL binalarının boş bölümlerine başka okulların yerleştirilmesi isteniyor.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.