İşte asıl fişçiler

İşte asıl fişçiler
AK Parti hükümetinin fişleme yaptığını iddia eden çevreler, 28 Şubat’ta fişlemeyi o kadar açık seçik yapmışlarki; milleti fişledikleri için dönemin bakanlarından teşekkür mektupları bile almışlar.

ÜSAME KARAKIŞ'IN HABERİ...

Bugün AK Parti’nin fişleme yaptığını iddia ederek bundan yakınan bazı çevreler, 28 Şubat döneminde fişlemede sınır tanımamış. Üstelik bu sebeple bakanlardan bile saygı ve sevgi dilekleri ile süslü teşekkür mektupları almışlar.

BALBAY FİŞLEMİŞ, BOSTANCIOĞLU HAREKETE GEÇMİŞ
AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan’ın, “Bugüne kadar onlar yaptılar, şimdi sıra bizde” sözlerini sütunlarına çeken Cumhuriyet gazetesinin, 28 Şubat’ta mütedeyyin insanları ve onların işlettiği eğitim kurumlarını isim vererek hedef göstermiş. Ergenekon örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın, 28 Şubat döneminde gazetesinin yaptığı fişleme haberlerden dolayı bizzat bakanlardan teşekkür mektupları aldıkları ortaya çıktı.

BAKAN’DAN BALBAY’A SEVGİLERLE
Balbay’ın 19 Temmuz 1999 günü Cumhuriyet’te yer verilen “Yurt ve okullar denetlenemiyor” başlıklı haberin hemen ardından harekete geçip, dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Balbay’a sevgi ve saygı ifadeleri ile dolu bir yazı göndermiş. Bakan, haberi okuduğunu ve ismi verilen yurt ve okullara hemen müfettiş göndereceğini belirterek, Balbay’a sevgi ve saygılarını sunuyor.
Bostancıoğlu, Mustafa Balbay’a samimiyetini ifade etmek için nasıl hitap edeceği konusunda tereddüte düşmüş. Teşekkür yazısında önce “Mustafa Balbay Kardeşim” başlığını kullanan Bostancıoğlu, daha sonra bu ifadenin üzerini çizerek “Sevgili Balbay” diye değiştirmiş. Bu ifadeler de, ikilinin arasındaki ilişkinin dozajını en iyi şekilde ortaya koyuyor.

FİŞÇİ BAKAN ‘ORDU GÖREVE’ MİTİNGLERİNDE BAŞ SIRADAYDI
Cumhuriyet’in 80. kuruluş yıldönümünde Tandoğan’da toplanan rektörler, ‘Ordu göreve’ pankartlarıyla ‘Ya istiklal ya ölüm’ sloganları eşliğinde yürümüştü. Korteje dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, YÖK Başkanı Kemal Gürüz ve yine dönemin İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu’nun yanısıra 72 rektör de katılmıştı.

BOSTANCIOĞLU İMLA CAHİLİYMİŞ
Dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, Cumhuriyet gazetesinin haberinin ardından Balbay’a gönderdiği yazıda, kendi el yazısıyla “Bilgi için Sn, Mustafa Balbay’a fax’layalım” yazmış. Bilindiği gibi Türk alfabesinde x harfi yok. Notta dikkat çeken bir başka unsur ise bakanın fax ifadesini apostrof ile ayırmış olması.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.