MHP ve CHP'nin gerekçesi aynı!

MHP ve CHP'nin gerekçesi aynı!
Anayasa deağişikliği için dün açıklanan pakette bulunan ve süprriz madde olarak nitelendirilen "Anayasa'nın geçici 15. Maddesi'nin kaldırılacağına" ilişkin gelişme, CHP ve MHP tarafından "taktik" olarak nitelendirildi.

FLAŞ: SÜRPRİZ MADDE BELLİ OLDU-TIKLAYIN

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ PAKETİNDE NELER VAR-TIKLAYIN

Konu ile ilgili soruları cevaplayan CHP ve MHP sözcüleri, Ak Parti'nin yargıyı siyasallaştırmak adına böyle bir yola başvuruduğunu, değişiklik paketini geçirmek için de muhalefetin gözünü boyamaya çalıştığını öne sürdü. 

15. Madde'nin kaldırılacağına ilişkin açıklamanın hemen ardından, katıldıkları bir tenevizyon programında soruları cevaplayan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, daha önce kendilerinin de teklifte blunduğu 15. maddenin kaldırılmasını bu kez bakın hangi gerekçe ile istemedi. 

İşte iki partiden aynı açıklama: 

CHP sözcüsü Mustafa Özyürek, konuyla ilgili soruları cevapladı ve bakın nasıl bir yorum yaptı: 

"Sadece bu maddenin değiştirilmesi için AKP Grubuna teklif götürdük. Ama o zaman hiç bir şekilde harekete geçmediler. Ama şimdi bu paketi daha cazip hale getirmek için bunu yapıyor. Madem CHP kalkmasını istiyordu bunu da koyalım öyleyse. O zaman bu maddeyi koyalım CHP düşsün demeye getiriyorlar. CHP'yi köşeye sıkıştırmak için pakete konulan bir şey. Esas niyetleri parti kapatılmasını meclisin kararına bağlamak, yargıyı meclile bağlamak. HSYK'ya Cumhurbaşkanı ve meclisin üye atamasını sağlamak niyetiyle HSYK'yı siyasetin emrine almak istiyorlar. Bunları geçirmek için cazip kılacak bazı noktalarıda pakete koyuyorlar. Ama bunlar aldatmaca. 

Bunların amacı yargı bağımsızlığını ortadan kaldırmak ve hukuk devletini yok etmek. Bu düzenleme özü itibariyle demokrasiye karşı bir düzenlemedir. Yargı bağımsızlığını bu yolla ortadan kaldırmaya dönük çabalar doğru değildir, refranduma giderse halkımızın bunu kabul etmesi mümkün değil."

MHP DE CHP GİBİ DÜŞÜNÜYOR
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da, "2007'de de bu soruyu sormuştunuz. Bunlar hep tartışıldı hiç bir şey ortaya çıkmadı. Sanal tartışmaları uygun görmüyoruz, bir irade belirlenmiş değildir. Anayasa yaparken partiler arasında bir uzlaşma ortamı oluşturulması gerekiyor. Anayasa değişikliği konusunda bir uzlaşma komisyonu kuralım, hangi konularda uzlaşamadığımızı belirleyelim, bunu topluma ilan edelim, bununla ilgili olarak da yeni meclis değişikliği yapsın. Bundan sonra da sürecekse bu çözümler yanlış, zamanlama yanlış, yöntem yanlış. Taktik adımlarla bunları şunları koyalım diyerek, referandumda olumlu sonuç çıkmasını bekliyorlar. Bu bir oyun. Hedefi nedir, insanları kandırmak. Gelin hep beraber bir anayasa yapalım insanlara sunalım. Bu konuları sağlıklı düşünmüyorlar, sadece siyasi taktik amaçlı düşünüyorlar. Elma ile armudu karıştırmak suretiyle bir cazibe merkezi oluşturmak istiyorlar. Bu doğru değildir. AKP yargıyı kuşatmak için bunu yapmaktadır. Muhtemelen kendisi hakkında çıkacak yolsuzlukları örtbas etmek için bunu yapıyor. Hukuku siyasileştirmek istemektedir. Bunun da yargı reformu taleplerinin de PKK'nın siyasallaşması konusundaki hazırlık. Bu konulardaki tartışmayı derinleştirmek yerine gelin hep beraber bir uzlaşma kurulu oluşturalım. Muhteva konusunda biz zaten darbelere karşı bir partiyiz" diye konuştu.

OKAY: TEK BAŞINA GETİRİN DESTEKLEYELİM
CHP'li Hakkı Süha Okay ise, "Geçici 15. maddeyi tek başına getirin destekleyelim" şeklindeki ilginç çıkışıyla dikkat çekti.  

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.