Medyada 'köstebek' bayramı!

Medyada 'köstebek' bayramı!
Gündeme bomba gibi düşen ses kayıtlarının içeriğini görmeyenler, "ses kayıtlarını kimin yaptığını bulduk" dişerek manşetten bayram ediyor. İşte 3 gazetenin pişti olduğu 'özel' haber:

Orgeneral Başbuğ ve Tuğgeneral Çubuklu'nun ses kayıtlarının içeriği ve vahimliğinden çok bu ses kayıtlarının kim tarafından kayıt altına alanları bulduk bayramı manşetlerden duyuruldu, merak ediyoruz acaba hangi 'masum' memurun başına patladı bu iş..

Üç gazete 'özel haberi'yle pişti olduğu köstebek haberi , anlaşılan zavallı bir sivil memura yıkıldı veya yıkılmış gibi gösterildi.. Sivil memur hakkında soruşturma açıldı.

Manşetten 'şeytana uydum kayıt yaptım' , açıklama tam bir komedi çocuklar bile inanmaz bu açıklamaya... Buna herkes güler...Yoksa mesaj TSK içerisinde bir takım illegal oluşumlara karşı duranlara meşaj mı içeriyor bu psikolojik haberler... Bakın herkesi yakalarız..... 'Islak imzacılar' 'Kafes' 'Balyozcular' 'Bombacılar hariç...

İŞTE O GAZETELERDEKİ HABERLER VE O GAZETELERİN MANŞETLERİ: 



AKŞAM GAZETESİ
Orgeneral Başbuğ'un, Brüksel konuşmasının bir akademisyen tarafından gizlice kaydedildiği belirtildi. Tuğgeneral Çubuklu'nun Genelkurmay'daki konuşmalarını ise sivil bir memur, dizüstü bilgisayarıyla kayıt altına almış

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Brüksel'deki NATO Karargahı'nda, Genelkurmay Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun ise makamında meydana gelen ortam dinlemelerine ilişkin çarpıcı gelişmeler ortaya çıktı.

Orgeneral Başbuğ'un, Belçika'da, Avrupa Müttefik Kuvvetler Karargahı'nda (SHAPE), Türk kurmay subaylarla yaptığı toplantıya ilişkin ses kaydının, toplantıya katılan bir akademisyen tarafından gizlice kaydedildiği, ardından da internet ortamına sızdırıldığı değerlendirdi. Başbuğ'un programına son dakika eklenen toplantının, önce SHAPE'deki subay salonunda yapılmasının planlandığı, ancak burada yer olmayınca astsubay salonunda gerçekleştiği öğrenildi.

SUBAYLARI UYARMIŞTI

Orgeneral Başbuğ, geçen günlerde internet sitelerine düşen ses kaydında, TSK'dan bilgi sızdıranları 'çürük elma' olarak nitelendirmiş, subayları da 'gözünüzü açın' diyerek uyarmıştı. Başbuğ, kozmik odada yapılan aramaya ilişkin olarak ise şöyle demişti: 'Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı'na gelecekler, arayacaklar. Aratmazsanız, arayabilirler mi? 'Giremezsiniz' desen ne yapacaklar. Giremezsiniz desek, TSK'nın üzerinde kuşku doğuracaktı. Buyur ara efendim işte.'

KARARGAHTA TELEKULAK

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve ekibinin, sivil savcılığa vermeleri gereken delillerle ilgili karargahta yaptıkları toplantının ise dizüstü bilgisayar aracılığıyla kaydedildiği öğrenildi.

Toplantı sürerken, sivil memurun, dizüstü bilgisayarındaki ses kayıt programını devreye soktuğu ve tüm konuşmaları kayıt altına aldığı tespit edildi. Söz konusu bilgisayarın toplantı sırasında Tuğgeneral Çubuklu ile ekibi tarafından da kullanıldığı belirlendi. Yürütülen takibatın sonucunun, askeri adli makamlara bildirildiği belirtildi.

Çubuklu'nun, basında 'delil karartma' olarak yer bulan konuşmaları da yine internet ortamına düşmüştü. Çeşitli sitelerde yayınlanan ses kayıtlarında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Savcısı Albay Zeki Üçok'un, sivil savcı tarafından istenen bilgisayar kayıtları ve belgeleriyle ilgili değerlendirmeler yer alıyordu. Albay Üçok, sahte çürük raporu vermek iddiaları nedeniyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

***



Karargahtaki köstebek bulundu
Genelkurmay’dan son dönemde dışarıya bilgi, belge ve ses kaydı sızdırılması olaylarının kaynağı olduğu ileri sürülen bir sivil memur hakkında askeri savcılıkta dava açıldı.

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve ekibinin, sivil savcıya vermeleri gereken delillerle ilgili karargahta yaptıkları görüşmenin ses kayıtlarının internete düşmesini, Genelkurmay’da çalışan bir sivil memurun sağladığı iddia edildi. Görüşmede, “laptop”tan sunum yapan sivil memurun, aynı “laptop”la ortam dinlemesi yaptığı belirtildi.

Askeri savcılık dava açtı

Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın sivil memurla ilgili dava açtığı, sivil memurun dışarıda bağlantısının olabileceğinden şüphelenilen şahıslara yönelik kapsamlı bir soruşturmanın da sürdüğü ifade edildi. Orduda çalışan sivil personel, 657 sayılı devlet memurları kanunundan yararlanamıyor. Personelin çalışma saatleri, mesai ücretleri ve görevden uzaklaştırma hükümleri, TSK İç Hizmet Kanunu Ve Yönetmeliği, Askeri Mahkemeler Kuruluş Ve Yargılama Usul Kanunu ve Askeri Ceza Kanunu ile düzenleniyor. Çubuklu’nun internete düşen ses kaydında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşavirliği Savcısı Albay Zeki Üçok’un sivil savcı tarafından istenen bilgisayar kayıtları ve belgeleriyle ilgili değerlendirmeler yer alıyor. Albay Zeki Üçok, çürük raporu vermek, yolsuzluk ve çete kurmaktan dolayı cezaevine gönderilmişti.

Akademisyen mi dinledi?

Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’un, Belçika’da, Avrupa Müttefik Kuvvetler Karargahı’nda (SHAPE) Türk kurmay subaylarla yaptığı görüşmenin ses kaydının internete düşmesiyle ilgili yapılan takipte ise kaydın orada bulunan bir akademisyen veya subay tarafından alınabileceği üzerinde durulduğu öğrenildi.

Org. Başbuğ’un SHAPE’deki ABD Gazinosu’nda gerçekleştirdiği toplantıya, ABD’li subayların da katıldığı iddia edilmişti. Başbuğ, internet sitelerine düşen ses kaydında, TSK’dan bilgi sızdıranları “çürük elma” olarak nitelendirmiş, subayları da “gözünüzü açın” diyerek uyarmıştı. Başbuğ, kozmik odada yapılan aramaya ilişkin olarak da konuşmuş, “Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığı’na gelecekler, arayacaklar. Aratmazsanız, arayabilirler mi? ’Giremezsiniz’ desen ne yapacaklar, girebilirler mi oraya? Giremezsiniz desek, TSK’nın üzerinde kuşku doğuracaktı. Buyur ara efendim işte” demişti.

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, personelini Karargah içerisindeki yazışmalardan, telefon konuşmalarına kadar birçok konuda dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı.

Karargahtaki ortam dinlemesi internette yayınlanmıştı

GEÇTİĞİMİZ yılın sonlarında Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ile ekibinin ortam dinlemesi yoluyla elde edilen ses kaydı internette yayınlanmıştı. Bu ses kaydına göre Çubuklu ve ekibi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Adli Müşavirliği savcısı Albay Zeki Üçok’un sivil savcı tarafından istenen bilgisayar kayıtlarını ve belgelerini ayıkladıklarına dair konuşmalar yer alıyordu. Albay Zeki Üçok, çürük raporu vermek, yolsuzluk ve çete kurmaktan dolayı cezaevine gönderilmişti. Ortam dinlemesinde Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu ve Albay Neşet ile Olcay ismindeki şahıs ile Adli Müşavirlik’te görevli bir kadının Üçok’la ilgili bilgilerin gizlenmesine dair tartışmaların yer aldığı iddia ediliyordu. Konuşma esnasında Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu “Savcılık açısından oluşturuyor oluşturmuyor meselesi değil de. Önemli olan sizden kıl kopartma meselesi” diyordu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.