‘1 Numara’ hortumcuların avukatını tutmuş

‘1 Numara’ hortumcuların avukatını tutmuş
Kafes Eylem Planı iddianamesinin bir numaralı sanığı olan, Balyoz DarbePlanı soruşturmasında tutuklanan Emekli Koramiral Ahmet FeyyazÖğütçü’nün avukatlığını devleti hortumlayan sanıkların avukatlığını dayapan Yağız Ali Dağlı yapıyor.

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Azınlıklara ve sivil vatandaşlara yönelik suikast ve bombalama eylemleriyle, hükümeti düşürmeyi amaçlayan Kafes Eylem Planı iddianamesinin bir numaralı sanığı olan ve Ergenekon silahlı terör örgütü üyesi olmakla suçlanan eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün avukatlığını devleti hortumlayan sanıkların avukatlığını da yapan Yağız Ali Dağlı yapıyor. Dağlı, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) şirketlerine ve mallarına el konulan işadamlarının da avukatlığını yapıyor.

BATIK BANKA SAHİBİ ALİ BALKANER’İN AVUKATI

Yağız Ali Dağlı, sahibi olduğu Yurtbank'tan trilyonlarca lirayı hortumladığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıktıktan sonra kayıplara karışan ve 9 gün sonra yakalandıktan sonra cezaevine konulan Ali Avni Balkaner’in avukatlığını yapıyor.

Balkaner, İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nce "verilmemesi gereken kredileri açarak dolandırıcılık yapmak, zimmet ve off-shore hesapları üzerinden bankanın vasıta kılınması suretiyle dolandırıcılık yapmak" suçlarından toplam 34 yıl 7 ay ağır hapis ve 69 trilyon 307 milyar 925 milyon lira ağır para cezasına çarptırılmıştı. Ali Avni Balkaner, hala tutuklu bulunuyor.

RÜŞVET VERMEKTEN YARGILANAN BİLİRKİŞİ’NİN AVUKATI

Yağız Ali Dağlı, Genç Parti (GP) Genel Başkanı Cem Uzan’dan rüşvet almaktan yargılanan bilirkişi Selahattin Anık da avukatı…

Cem Uzan'ın bilgisayar kayıtları ve e-maillerinde yapılan araştırmalardan elde edilen bilgilere dayanarak, Star Grubu'nun İstanbul Asliye Ticaret Mahkemeleri'nde görülen davalarında istedikleri kişileri mahkemeye bilirkişi olarak atanmasını sağladıkları ve aralarında Selahattin Anık’ın bulunduğu bilirkişilere çeşitli oranlarda 'şerefiye payı' adı altında rüşvet verdirdiği öne sürülmüştü.

Söz konusu davada haklarında daha önce verilen beraat kararı Yargıtay'ca bozulmasının ardından Cem Uzan ve bilirkişi Selahattin Anık’ın da aralarında bulunduğu 10 sanık İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Uzan'ın duruşmaya zorla getirilmesi kararlaştırılmıştı.

HİLELİ YÖNTEMLE KREDİ ÇEKTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANAN KEÇİLİ’NİN DE AVUKATI

Yağız Ali Dağlı, Egebank'tan hileli yöntemle kredi çektiği gerekçesiyle Ankara DGM Yedek Hakimliği tarafından ‘‘çıkar amaçlı suç örgütüne iştirak’’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine konulan ve şu anda tutuksuz yargılanan ünlü reklamcı Nail Keçili’nin de avukatlığını yapıyor.

HAYALİ İHRACAT SUÇLAMASIYLA YARGILANAN DEFTERDARI SAVUNUYOR

Yağız Ali Dağlı, naylon fatura ve hayali ihracatla devletten 20 milyon 831 bin dolarlık KDV iadesinin alındığı 'örümcek ağı' operasyonuna adı karışan İstanbul eski Defterdarı Alper Kuş'un da avukatlığını yapıyor.

ALİ KIRCA’NIN AVUKATLIĞINI YAPIYOR

Yağız Ali Dağlı, Show TV Haber Dairesi Başkanı Ali Kırca’nın da avukatlığını yapıyor. Dağlı, Ali Kırca’nın, bir bayanla otel odasında çekilen gayri ahlaki görüntülerinin internette yayınlanmasının ardından açılan davada, Ali Kırca’nın avukatlığını yapıyor.

Yağız Ali Dağlı, “Tacir veya Şirket Yöneticileri ile Kooperatif Yöneticilerinin Dolandırıcılığı” suçlamasıyla yargılanan Halit Halil Demirkaya ile “Resmi Belgede Sahtecilik”, “Suç İşlemek Amacıyla Kurulan Örgüte Üye Olma”, “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama ve Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İhraç Etme” suçlamasıyla yargılanan Rahel Rosin Safinaris’in de avukatlığını yapıyor.

 ÖĞÜTÇÜ, BALYOZ DARBE PLANI KAPSAMINDA TUTUKLANDI

Kafes Eylem Planı iddianamesinin bir numaralı sanığı eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Emekli Koramiral Feyyaz Öğütçü, 26 Şubat 2010 tarihinde, Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve “Yasadışı silahlı örgüt üyesi” suçlamasıyla tutuklanmış ve Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

 

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.