Başsavcı sus-pus

Başsavcı sus-pus
Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, gazetemizin ortaya çıkardığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait telefondan Ergenekon sanığı Cihaner’e, ‘dinlenildiğine ilişkin evrakların fakslanması’ skandalı konusunda 10 gündür s

KENAN KIRAN'IN HABERİ...

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, Erzincan’da yürütülen Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında tutuklanan Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’e ‘dinlendiğine’ yönelik resmi evrakların Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait telefondan fakslandığını ortaya koyan belgeli haberimize rağmen 10 gündür konu ile ilgili açıklama yapmıyor. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yetkililerinin, konuyla ilgili başlattıkları incelemeyi hâlâ sonuçlandırmaması da dikkat çekiyor.

CİHANER’E DİNLENDİĞİNE YÖNELİK BELGENİN YARGITAY’DAN GÖNDERİLDİĞİNİ ORTAYA ÇIKARDIK
Gazetemiz; 19 Mart 2010 tarihli “Yargıtay’dan Cihaner’e ‘seni dinliyorlar’ faksı” başlıklı sürmanşet haberimizde, Yargıtay binasında, Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun bulunduğu katta yer alan Siyasi Partiler Bölümü’nden İlhan Cihaner’in telefonunun dinlendiğine yönelik mahkeme kararının İlhan Cihaner’e fakslandığını belgesiyle gözler önüne sermişti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait 0 312 425 99 .. numaralı telefondan 31 Aralık 2009 tarihinde saat 14.03’te Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e faks çekilmiş.

YALÇINKAYA’NIN CEVAP VEREMEDİĞİ SORULAR
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya’ya, 15 Mart 2010 tarihinde faks skandalı ile ilgili yazılı sorular gönderdik. Yalçınkaya, aşağıda yer alan sorularımızı 10 gündür cevaplamıyor.

“Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na ait 0 312 425 99 .. numaralı telefondan 31 Aralık 2009 tarihinde Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e faks çekildiği iddia edilmektedir. Söz konusu iddia ile ilgili aşağıdaki sorularımın cevaplandırılmasını talep eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim...

1- 0 312 425 99 .. numaralı telefondan 31 Aralık 2009 tarihinde faks çekilmiş midir?

2- Söz konusu iddia doğru ise, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’e neden faks çekilmiştir? Söz konusu faksın içeriği nedir?”

İLHAN CİHANER NEDEN DİNLENMİŞ?
İlhan Cihaner’e gönderilen faks metninde, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararı yer alıyor.

Kararda; Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin 14 Ekim 2008’de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne başvurarak Ergenekon soruşturması kapsamında 50 hakim ve savcının iletişimin tespiti ve dinlenmesini talep ettiği görülüyor. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de, söz konusu talebin ardından Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’in ev, iş ve cep telefonlarını dinlemeye almış.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararında; “Ergenekon Terör Örgütü’nün hiyerarşik bir yapıya ve çok katı bir disiplin içerisinde olması ve bu sebepten ötürü örgüt üyelerinin örgüt içinde sadece kendi bilmeleri gereken kimselerle irtibatlı olabilmelerine izin verilmesi ve örgütün diğer üyelerini tanımalarına izin verilememesi, örgütün amaçları doğrultusunda kamuoyunda infiale sebep olabilecek nitelikte eylemler gerçekleştirebilecek kadar tehlikeli olması, başka yöntemlerle suçluların ve eylemlerinin ortaya çıkarılmasının mümkün bulunmaması nedeniyle talep doğrultusunda karar verilmesi gerekmiştir” deniliyor.

CHP’YE İNCELEME YILAN HİKÂYESİ
Bu arada, gazetemizin CHP’nin Alman Ebert Vakfı’ndan 85 bin euro yardım aldığı iddialarını gündeme getirmesinin ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 24 Eylül 2009’da iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını açıklamıştı. Ancak aradan geçen 6 aya yakın zamana rağmen hiçbir sonuç alınmadığı gibi konu ile ilgili bir açıklama bile yapılmaması “Dosya sümenaltı mı ediliyor?” sorusunu akıllara getirdi. Öte yandan Öğretmen-Sen Genel Başkanı Yusuf Tanrıverdi’nin, “CHP’nin 32. kurultayı için hazırlattığı afişlerle laiklik ilkesinin ihlal edildiği” gerekçesiyle Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı ve inceleme başlatıldığı açıklanan başvurudan da ses yok.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.