Bu kadar olmaz dedirten ikiyüzlülük!

Bu kadar olmaz dedirten ikiyüzlülük!
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali salonunda Yahudi yolcuların ayin yapmasına hoşgörü gösteren Hürriyet gazetesi, Atatürk Havalimanı apronunda bir pilotun namaz kılmasını eleştirmişti.

Kenan Kıran'ın haberi...

Hürriyet gazetesi, Yahudi ibadetlerine gösterdiği hoşgörüyü namaz kılan Müslümanlara göstermiyor. Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali salonunda Yahudi yolcuların ayin yapmasına hoşgörü gösteren Hürriyet gazetesi, Atatürk Havalimanı apronunda bir pilotun namaz kılmasını eleştirmişti.

YAHUDİ AYİNİNE HOŞGÖRÜ
Hürriyet gazetesinde 25 Mart 2010 tarihli Murat Çakır imzalı “Yahudiler ayin yaptı Umreciler izledi” başlıklı haberde şöyle denildi: “Türk Hava Yolları’nın Medine ve Tel Aviv uçaklarının yolcuları, dün 12:25’te 214 ve 215 numaralı kapılardan uçağa alındı. Böylece Umreciler ile bir grup Yahudi bir arada bekledi. Aktarmalı olarak geldikleri İstanbul’dan İsrail’e gidecek olan Yahudi kafilesi, ayin yapmaya başlayınca, umreciler meraklı gözlerle ayini takip etti. Ayini yöneten Baruch Edery’nin elini sıkan Recep Yüksel adlı vatandaş, ‘İnsanlar kendi dinlerini yaşıyorlar. Hoş karşılamak, hoşgörülü olmak lazım. Ama Müslümanları da hoş görmek lazım’ dedi.”

NAMAZ KILAN PİLOTA ELEŞTİRİ
Hürriyet gazetesinde 16 Ocak 2007 tarihinde Faik Kaptan imzalı “Süleymaniye seferinde İstanbul namazı” haberde ise şöyle denilmişti: “Deve kesilmesiyle gündemden düşmeyen Atatürk Havalimanı apronu, bu kez de Süleymaniye’den İstanbul’a gelen Azmar Havayolları uçağının pilotunun namazına sahne oldu. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün izniyle 7 aydır Irak’ın Süleymaniye Kenti’nden haftada bir kez İstanbul’a sefer düzenleyen Azmar Airlines’a ait JIB 657 sefer sayılı uçak dün saat 13.00’te Atatürk Havalimanı’na indi. Yolcularını indirip, Süleymaniye’ye gidecek yolcuları almak üzere bekleyen uçağın pilotları, aprona seccade açıp namaz kılmaya başladılar. Namaz kılan 3 kişi arasında yer alan baş pilot, ülkelerinden uzakta oldukları için sadece 2 rekat “Seferi Namazı” kıldıklarını söyledi. Atatürk Havalimanı’ndan sorumlu İstanbul Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, ‘Bu kural dışı bir olaydır’ derken Pilotlar Derneği TALPA’nın Başkanı Tuna Gürel ‘Böyle bir şeyi ilk defa duydum. Hayret’ diye konuştu.”

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.