Türkiye’yi bu adam mı temsil edecek?

Türkiye’yi bu adam mı temsil edecek?
Kamuoyunda yazmış olduğu kitaplarda dine ve kutsal değerlere hakaretlerle adını duyuran yazar Nedim Gürsel’in, Fransa Paris’teki kitap fuarında Türkiye’yi temsil edeceği ortaya çıktı. Kaleme aldığı ‘Allah'ın Kızları’ adlı kit

Kerem Kara'nın haberi...

Fransa’nın başkenti Paris’te bugün açılacak olan “Salon Du Livre”, ‘Paris Kitap Fuarı’ tam anlamıyla bir skandalla start alacak. Dünyanın dört bir yanından yazarların, şairlerin gideceği ve imza günü ile söyleşilerin yapılacağı ‘uluslararası’ nitelikte olan fuarda, Türkiye’yi İslam’a hakaret eden ve eşcinsel olduğunu yazılarında belirten Nedim Gürsel’n temsil edeceği ortaya çıktı. 26-31 Mart tarihleri arasında açık olacak olan fuara 25 ülkeden 100 yayıncının katılacağı öğrenildi. Fuarın 30. yılına denk gelen bu senede, 30 yabancı, 60 Fransız söyleşilerle imza günlerine katılarak okuyucularla bir araya gelecek. Ülkeleri temsil edecek olan 30 yabancı isim arasında Türkiye’den Nedim Gürsel bulunuyor. Üstelik bu fuara katılımın organizesini Kültür ve Turizm Bakanlığı yapıyor. Dinimize, mukaddesata hakaret eden, eşcinsel olduğunu kendi yazdığı kitabında söyleyen bir insanın Türkiye’yi temsil etmesinin büyük tepki toplaması bekleniyor.

GÜRSEL’İN DOSYASI KABARIK
Kaleme aldığı ‘Allah'ın Kızları’ adlı kitaptaki ‘dine hakaret içeren ifadelerden dolayı’ dava açılan Nedim Gürsel hakkında daha önceki yazılarında ‘Halkın ar ve hayâ duygularını incitici veya cinsî arzuları tahrik ve istismar edici’ ifadeler kullandığı için 7.5 yıl hapis talep edilmişti. Nedim Gürsel hakkında ‘dinî değerlere hakaret ve aşağılama, insanları kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Gürsel’in ‘Allah’ın Kızları’ isimli kitabı hakkında Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruda bulunarak şikâyetçi olan inşaat mühendisi Ali Emre Bukağılı, kitabın dağıtımının yasaklanmasını, toplatılmasını ve TCK 216. maddenin 1. ve 3. fıkralarına göre cezalandırılmasını istemişti. Bukağılı, 8 sayfalık şikâyet dilekçesinde, kitapta suç teşkil eden Allah, Peygamber, kutsal kitap ve dinimizce kutsal sayılan değerler hakkında hakaret ve alay içeren bazı ifadelere yer vermişti. Bukağılı, dilekçesinde şu ifadelere dikkat çekmişti: “... Muhammed, Hatice’yle evlendikten sonra zengin oldu, ama adam olamamıştı” (sf. 164), “Allah’ın başka işi yok muydu” (sf. 165), “Kutsal kitabın kargacık harfleri” (sf. 71) “Donsuz İbrahim” (sf. 22), “Muhammed’e bir cin musallat olmuş, onu ele geçirip kölesi yapmıştı” (sf. 147)” Gürsel, hakkında açılan davadan daha sonra beraat etmişti.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.