Giderayak geriyorlar

Giderayak geriyorlar
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’un 30 Ağustos 2010 tarihinde, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek’in 2010 Aralık’ta, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in 2011 Haziran’ında görev süreleri doluyor.

Kenan Kıran'ın haberi... 

Görev süreleri sona erecek bürokrat ve yüksek yargı üyelerinin ortamı gerecek açıklamalar yapmaları dikkat çekiyor.

GİDERAYAK AÇIKLAMA YAPILMASINA ELEŞTİRİ YOK
30 Ağustos 2010 tarihinde görev süresi dolacak olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ergenekon Terör Örgütü’nün Erzincan yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamenin ilk sırasında bulunan 3. Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk’e kefil olarak yargılamayı etkiliyor.

2010 Aralık’ta görev süresi dolacak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkan Vekili Kadir Özbek, AK Parti Hükümeti’nin Anayasa değişikliği taslağını, “Yüksek yargı ile dalga geçiyorlar” şeklindeki sözlerle eleştirdi.

2011 Haziran’da görev süresi dolacak olan Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ise, “Yargı kuşatma altına alınmak isteniyor” değerlendirmesinde bulunuyor.

Bazı çevreler, 22 Temmuz 2011 tarihinde yapılacak seçime kadar iktidarda olacak AK Parti Hükümeti’nin giderayak Anayasa değişikliği yapamayacağı söylüyor. Aynı çevreler, AK Parti Hükümeti’nden önce emekli olacak Orgeneral İlker Başbuğ, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ve Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in, giderayak açıklama yapmasını eleştirmiyor.

İLKER BAŞBUĞ, 5 AY SONRA EMEKLİ OLUYOR!
Orgeneral İlker Başbuğ, 30 Ağustos 2008 tarihinden geçerli olarak Genelkurmay Başkanlığı görevine atandı. 30 Ağustos 2010 tarihinde görev süresi doluyor. İlker Başbuğ, Vatan gazetesine verdiği röportajda, Erzincan iddianamesinde, “Ergenekon Terör Örgütü üyesi olmak, tehdit, resmî belgede sahtecilik, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek”le suçlanan 3. Ordu Komutanı Saldıray Berk’e kefil olduklarını söylemişti.

KADİR ÖZBEK, 9 AY SONRA EMEKLİ OLUYOR
Kadir Özbek, 9 Mayıs 2008 tarihinde HSYK Başkan Vekilliğine seçildi. 2010 Aralık ayında HSYK’daki görev süresi doluyor. Kadir Özbek, Anayasa Değişiklik Taslağıyla ilgili olarak, “Kusura bakmayın yüksek yargı ile dalga geçiyorlar. Bu kadar açıkça söylüyorum. Eğer kendileri bunu istiyorlarsa ciddiyetten uzak bir taslak diye düşünmek de mümkün” değerlendirmesinde bulundu.

HASAN GERÇEKER, AK PARTİ HÜKÜMETİ’NDEN ÖNCE GİDECEK
Hasan Gerçeker, 6 Şubat 2008 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca, Yargıtay Birinci Başkanlığı’na seçildi. Görev süresi 2011 Haziran ayında sona erecek. Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, yargı reformuna karşı çıkarken CHP lideri Deniz Baykal gibi ‘kuşatma’ ifadesini kullanmış ve “Düzenlemelerle yürütme, yargıyı daha da kuşatma altına almak istemektedir” demişti. Gerçeker, reformla ilgili Yargıtay’ın görüşlerinden geri adım atmayacaklarını yinelemiş ve AB’nin demokratik meşruiyet diye bir dayatmasının bulunmadığını savunmuştu.

VAKİT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.