The Economist teşhisi böyle koydu!

The Economist teşhisi böyle koydu!
The Economist dergisi, bu haftaki sayısında Türkiye'deki anayasa değişikliği paketine ilişkin gelişmelere yer verdi. AK Parti'nin anayasa değişikliği paketinin bazı kesimlerce büyük tepki çektiğini vurgulayan dergi, muhalefetin tutumunu eleştirerek, "Muha

Derginin haberinde, önerilen anayasa değişiklik taslağının kabul edilmesi halinde ordunun siyaset üzerindeki etkisinin daha da azalacağını ve suç işleyen ordu mensuplarının sivil mahkemelerde yargılanabileceğini belirtildi. 

Laik yapısıyla Türkiye'deki mahkemelerin bazı çıkarlar için elinde güç bulundurduğuna işaret eden The Economist, bu yüzden AK Parti'nin hâkimlerin seçilmesi yöntemine yönelik değişiklikler getirdiğini, bu değişikliklerin onaylanması halinde bundan sonra anayasa mahkemesi üyelerinin çoğunu seçeceği ifadelerini ön plana çıkardı.

Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasa değişikliğinin AB kriterleri çerçevesinde ele alındığı açıklamalarına yer veren The Economist, "Hiç bir muhalefet partisi anayasa değişikliğine destek vermedi. Bu durum Erdoğan'ı referanduma gitmeye zorlayabilir. Anketler hâlâ Erdoğan'ı yüzde 40 ile önde gösteriyor. Muhalefet partisi, yapılan demokratikleşme reformlarına körü körüne karşı çıkmaya devam ederse, muhalefette kalmaya devam edecektir." değerlendirmesinde bulundu. (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.