Emri vereni açıkladı!

Emri vereni açıkladı!
Balyoz soruşturmasını durdurma talimatını veren İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'e gelen 'esrarengiz' telefon ile ilgili haberimiz ses getirdi. Şamil Tayyar, canlı yayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı A. Cengiz'e emrin Org. Başbuğ'dan b

İLGİLİ HABERLER:

HABERVAKTİM'İN "BAŞSAVCI'YA ESRARENGİZ TELEFON" İLE İLGİLİ HABERİ İÇİN TIKLAYIN

OLAY BAŞSAVCI KONUŞTU-TIKLAYIN

SKANDAL'DA HIFZI ÇUBUKLU PARMAĞI-TIKLAYIN

habervaktim, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı aykut Cengiz Engin'in, Balyoz'da 3. dalga operasyonları sürerken, ani bir kararla operasyona müdahale etmesi ile ilgili ŞOK bir bilgiye ulaşmıştı.

Aldığımız bilgelere göre Aykut Cengiz Engin, dün öğleden sonra Sultanahmet'te bulunan İstanbul Adliyesi'nin altındaki sergi salonunda bir açılışa katılmıştı. Ancak, açılış sırasında Başsavcı Engin'e bir telefon geldi. Engin'i adeta esas duruşa geçiren telefon görüşmesi sırasında sık sık "tamam efendim, tamam efendim" dediği ve telefonu kapattıktan sonra hızlı adımlarla odasına gittiği bilgisine ulaşmıştık.

Balyoz operasyonu bu telefon görüşmesinden yaklaşık yarım saat sonra durdurulmuş ve bu gelişme gündeme bomba gibi düşmüştü. Habervaktim'in gündeme getirdiği esrarengiz telefon görüşmesinin ayrıntıları bugün netleşti.

Bugün TV’de yayınlanan 'Temsilciler Meclisi' isimli programda Balyoz Darbe Planı’na vurulan darbeyle ilgili şok bir bilgi paylaşıldı. Bilgiyi paylaşan isim ise, Star gazetesinden Şamil Tayyar'dı.  

Başsavcı Aykut Cengiz Engin’e gelen o 'esrarengiz' telefonun sırrını açıklayan Tayyar, Başsavcı'nın kendi inisiyatifiyle operasyona müdahale etmediğini; Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un bir aracıyla müdahale ettirdiğini söyledi.

O ismi bildiğini de ekrandan canlı olarak söyleyen Tayyar, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Başsavcı kesinlikle herhangi bir yerden aranmadığını, müdahale olmadığını kendisini kimsenin aramadığını, ancak önemli hadiseler yaşandığında Adalet Bakanlığı’na bilgi verildiğini ifade etti. Mevzuat gereği de bilgi vermek gerekiyor. Bu sayın Başsavcı’nın bana yaptığı açıklama. Ancak bana sorarsanız eğer ben bunun, Sayın Başsavcının kendi başına inisiyatif kullanarak verdiği bir karar olmadığını düşünüyorum. Ve ben sürece Sayın Genelkurmay Başkanının müdahalesi olduğunu düşünüyorum. Ama bu müdahale genelkurmay başkanının başsavcıyı arayarak değil üçüncü şahıslar üzerinden yani başsavcıyla irtibat kurabilecek makamlar üzerinden, ismini söylemeyim, irtibat kurduğunu düşünüyorum.”

ESRARENGİZ TELEFON ENGİN'E DE SORULDU

habervaktim'in gündeme getirdiği esrarengiz telefon bu sabah saatlerinde Başsavcı Engin'e de sorulmuş, Engin soruları cevaplamadan adliyedeki makamının yolunu tutmuştu.

Engin KAŞDAŞ-habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.