Kanadoğlu'na 'keçi' soruşturması başladı

Kanadoğlu'na 'keçi' soruşturması başladı
Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın şikâyeti üzerine Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu hakkında soruşturma başlattı.

Kılıç'ın avukatı Ali Özkaya tarafından adliyeye sunulan suç duyurusu dilekçesi işleme konuldu. Kanadoğlu'na, 'Biz bir keçi ile başedemiyorduk. Şimdi 13 hukukçu olmayan üye ile karşı karşıya kalacağız' sözleri sebebiyle 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' suçlaması yöneltiliyor.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusu dilekçesinde, Kanadoğlu'nun, 29 Mart'ta, Atatürkçü Düşünce Derneği'nin Van Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldığına dikkat çekildi. Kanadoğlu'nun, "Şimdiki Anayasa Mahkemesi'nde bir tek hukukçu olmayan üye var. O da başkan. Yeni değişiklikle şartlar oluşursa 13 hukukçu olmayan kişi mahkemeye üye olabilir. Biz bir 'keçi' ile baş edemiyorduk. Şimdi 13 hukukçu olmayan üye ile karşı karşıya kalacağız" sözlerine dikkat çeken Haşim kılıç, TCK'nın 125/3. maddesinin (a) bendi ve 4. maddesi uyarınca 'kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret' suçundan işlem yapılmasını istedi. Kılıç, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: "Eski bir yüksek mahkeme üyesinin, hukuk devleti için en kutsal varlık olan bireyin ve özellikle bir Yüksek Mahkeme Başkanı'nın onur, şeref ve saygınlığına saldırması, onu bir hayvana benzetmesi, açıkça suç oluşturduğu kadar geçmişte bulunduğu makamların yüksekliği ile de bağdaşmayan bir davranıştır.'' (CİHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.