Polis ETÖ parmağını deşifre etti!

Polis ETÖ parmağını deşifre etti!
Malatya'daki Zirve Yayınevi katliamının Ergenekon'la bağlantısı ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın isteği üzerine Emniyet'in hazırladığı 32 sayfalık raporda, Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'le katliamı azmettirmekle suçlanan Albay Mehmet

Buna, Malatya-Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin'in, savcılığa verdiği ifade dayanak gösteriliyor. Şahin'in, Perinçek'le tanışmasının Malatya İl Jandarma Komutanı Mehmet Ülger vasıtasıyla olduğuna vurgu yapılıyor. Raporda Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'la ilgili kısım da dikkat çekici. Erenerol'un, 25 Aralık 2000'de Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve SAREM'de verdiği misyonerlik konferansında Türk Ortodoksluğu dışında tüm yabancı din misyonlarına karşı durduklarını aktardığı belirtiliyor. 

Malatya Zirve Yayınevi katliamı Danıştay saldırısından bir yıl sonra yaşandı. Yayınevinde çalışan ve misyonerlik yaptıkları ileri sürülen Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel, 18 Nisan 2007'de boğazları kesilerek öldürülmüştü. Saldırının Ergenekon terör örgütüyle bağlantılı olduğu ileri sürüldü. Zirve davası hakimi Eray Gürtekin, 10. duruşmada tutuklu sanıklarından Emre Günaydın'a, "Levent Ersöz'ü tanıyor musun?'' diye sormuştu.

Son olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsav-cılığı'nın, 14 Temmuz 2009 tarihinde İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bir yazı yazarak Zirve Yayınevi cinayetleri ile Ergenekon terör örgütü arasındaki ilişki bulunup bulunmadığına dair bilgi istediği öğrenildi. TEM şubenin, 32 sayfalık raporu 13 Kasım 2009'da Başsavcılığa ulaştı. Raporda, Ergenekon sanıkları ile Malatya cinayetinden yargılananlar arasında çok ilginç bağlantılar dikkat çekiyor. Raporun en dikkat çekici bölümlerinden biri jandarma ile bağlantılı Malatya Kerkük Kardeşlik Derneği Başkanı Veysel Şahin ile ilgili. 3 Aralık 2008 tarihinde Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği ifadede Veysel Şahin, cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen Malatya İl Jandarma Komutanı Mehmet Ülger'in kendisini Ergenekon davası tutuklu sanığı Doğu Perinçek'e yönlendirdiğini belirtiyor. Şahin savcılık ifadesinde, Doğu Perinçek ve grubu ile tanışıklığının Mehmet Ülger'in tavsiye ve teşvikiyle olduğunu aktarıyor. Şahin'in telefon dökümlerini inceleyen polis, onun Perinçek'in şoförü Yusuf Berişik ve İşçi Partisi il örgütüyle irtibatını da ortaya koydu.

Rapora giren bir diğer delil ise Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un 25 Aralık 2000 tarihinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve SAREM'de verdiği misyonerlik konferansı. Seminerde, misyonerliğin ajanlık ve provokatörlük olduğunu belirten Erenerol, Türk Ortodoksluğu dışında tüm yabancı din misyonlarına karşı durduklarını aktarmıştı.

TOLON'DAKİ BELGELERDE YAYINEVİNİN ADI GEÇİYOR

Ergenekon davası tutuksuz sanıklarından eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon'dan ele geçirilen 1 No'lu CD içerisindeki "PH 02-2-9.doc" isimli Msword dosyası ile tutuklu sanık Durmuş Ali Özoğlu'nda bulunan 42 No'lu CD'deki "PH 02-2-9" belge tamamen aynı çıkmıştı. Her iki belgenin de içerisinde misyonerlik faaliyetlerini konu alan dokümanlar bulunuyor. Tolon'da ele geçen Psikolojik Harekat Seminerleri isimli bir sunuda şu ifadeler dikkat çekiyor: "Malatya'da Kayra Dağıtım (Zirve Yayınevi'nin eski ismi) Pazarlama Ltd Şirketi adı altında kurulan kitap evi tarafından askeri personele yönelik misyonerlik faaliyetlerinde bulunulduğu..."

Raporun sonuç bölümünde emniyet yetkililerinin görüşü Ergenekon terör örgütüyle Malatya cinayeti ilişkisini gözler önüne seriyor. TEM Müdürlüğü raporunda, Zirve Yayınevi cinayetinin PKK ve DHKP/C gibi ideolojik temelli bir örgüt tarafından işlenmediğini vurguluyor. Katliamın hedef göstererek işlendiği belirtilen polis raporunda, olayın Ergenekon yapılanması tarafından gerçekleştirildiği kanaatine varıldığı belirtiliyor.

Zirve'de 'şüpheli' olarak ifade vermişti

Ergenekon ve Zirve katliamı arasındaki bağlantı daha önce de sıklıkla gündeme gelmişti. Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Ergenekon'un tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük de Zirve davasında 'şüpheli' olarak ifade verdiğini açıklamıştı. Küçük, "Mersin'de cezaevinde bulunan biri, Taraf gazetesine elektronik posta ile bir ihbar mektubu göndermiş. 'Zirve Yayınevi katliamının tertipçisi veya azmettiricisi, Veli Küçük'tür' demiş. Taraf gazetesi mesajı, Malatya Cumhuriyet Savcılığı'na, orası da Silivri Savcılığı'na göndermiş. Katliam nedeniyle 6 Mayıs'ta 'şüpheli' olarak Silivri'de ifade verdim. Zirve Yayınevi'nin şu anda şüphelisiyim.''demişti.

Zirve davasının müdahil avukatlarından Erdal Doğan, Emniyet'in raporunu 'çok yerinde' şeklinde değerlendirdi. Doğan, "Biz en başından beri katliamın Ergenekon terör örgütü tarafından yapıldığına inanıyorduk. Ergenekon davası sanıklarıyla Malatya cinayetini işleyenler arasındaki ilişki bunu gözler önüne seriyor. Hurşit Tolon, Durmuş Ali Özoğlu ve Arif Doğan da çıkan belgelerde Trabzon ve Malatya illerine dikkat çekiliyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.