'Kırma' Özdil'i ele veren manşet!

'Kırma' Özdil'i ele veren manşet!
Ahmet Türk’e atılan yumruğu destekleyen yazısından dolayı büyük tepki çeken ve “faşistlik”le suçlanan Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in daha önce attığı, büyük tepki çeken başlık ve manşetleri de gündemde.

Dün Yılmaz Özdil’i ağır bir dille eleştiren Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, bugünse Özdil’in, Star gazetesinin Cem Uzan’lı döneminde attığı başlığı gündeme getirdi.

Kapatılan DTP’nin eski genel Başkanı Ahmet Türk'e Samsun’da atılan yumruğu önceki günkü yazısında destekleyen bir tavır sergileyen Yılmaz Özdil’e medya dünyasından tepki yağmaya devam ediyor.

Bugün de birçok köşe yazarı Yılmaz Özdil’i ağır bir dille eleştirdi. Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Haber 7’de dün yer alan, “Yazıda faşist TV’de insancıl Yılmaz Özdil” başlıklı haberi konu edindiği yazısında, Özdil’in 2003 yılında Kürt vatandaşların büyük tepkisini çeken ve mahkemelik olan “Kerkürt” başlığını gündeme getirdi.

Kekeç, Haber 7'nin haberde kullandığı başlığa da değinerek, "Ben en çok Haber 7’nin başlığını tuttum: Yazıda faşist, Televizyonda insancıl...” dedi.

"EŞEK KÜRT"
Cem Uzan’ın sahibi olduğu dönemde Star Gazetesi’nin haber müdürü olan Yılmaz Özdil “Eşek Kürt” anlamına “Kertkürt” başlığını Kerkük Valisi'nin yemin törenini konu alan haberde kullanmış ve kamuoyunun büyük tepkisini çekmişti.

"AYDIN DOĞAN'A GÖBEK ATTIRDI"
Hürriyet’in eski genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün Yılmaz Özdil’i savunduğu yazısına da değinen Ahmet Kekeç, Özdil’le ilgili bazı hatırlatmalarda da bulundu: “Hay Allah, bu Yılmaz Özdil değil miydi, “olağanüstü bir zekâyla, ondan da üstün bir üslup ve espriyle” Aydın Doğan’a geçirip duran? Bu Yılmaz Özdil değil miydi, yine olağanüstü bir zekâyla, ondan da üstün bir üslup ve espriyle Aydın Doğan’ın göbek atan görüntüsünü Star ekranlarından döndürüp duran? Bu Yılmaz Özdil miydi, yine olağanüstü bir zekâyla, ondan da üstün bir üslup ve espriyle “Kerkürt” diye manşet atıp ırkçılığın, faşistliğin, münasebetsizliğin dibini bulan?”

DİYARBAKIR AYAKLANMIŞTI
Star Gazetesi’nin haber müdürlüğünü yapan Yılmaz Özdil, 29 Mayıs 2003 tarihinde Kerkük Valisi'nin yemin törenini konu alan haberde 'Eşek Kürt' anlamına gelen 'Kerkürt Valisi' başlığını kullanmıştı. Haberde kullanılan başlık birçok çevreden tepki görmüş, Diyarbakır’da toplanan binlerce kişi ellerindeki Star Gazetesi’ni yakarak protesto etmişti. Diyarbakırlılar o dönem bundan böyle Uzan Grubu'na ait yayın organlarını okumayacaklarını, cep telefonunu kullanmayacaklarını da açıklamışlardı.



"KRO-VAT"
Gazete ayrıca Basın Konseyi tarafından 'Kişileri ve kuruluşları eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez' şeklindeki 4. maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle uyarılmıştı.

Özdil, Star gazetesinda, daha önce de Diyarbakırlı dolmuş şoförlerine kravat takma zorunluluğu getirilmesini "Kıro-vat" başlığı ile duyurmuş, Diyarbakır halkından yine büyük tepki almıştı.

"GİRİŞMEK NEDEN IRKÇILIK OLUYOR"
Yılmaz Özdil Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı sonrasında kaleme aldığı yazısında tepki çeken şu ifadeleri kullanmıştı: "Soralım dolayısıyla... Bu ülkenin çocuklarına ateş edip öldürmek “demokratik hak” kabul ediliyorsa, parti liderine girişmek niye “ırkçılık” oluyor? Mayın demokrasiyse... Yumruk niye faşizm? Dün seyrediyorum televizyonu, papyonlu bir arkadaş, “İzmir-Bursa hattında, Trabzon-Samsun hattında tehlikeli yapılanmalar var, oralara dikkat” diyordu... “Hakkâri-Diyarbakır hattı”nda olan ne peki? Oraya dikkat çekmeye gerek yok mu, Allah’ın papyonu?" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.